Π. Καγιαλής: «Η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δεν ενδιαφέρεται για τους αθλητές της»

Π. Καγιαλής: «Η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δεν ενδιαφέρεται για τους αθλητές της»

Δηλώσεις του Ολυμπιονίκη Παύλου Καγιαλή στο kathimerini.gr

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πορτογαλία, μια χώρα που βρίσκεται στο «κόκκινο» εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, θα κριθούν οι εσωτερικές προκρίσεις των 470 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ιστιοπλόοι μας θα χαράξουν ρότα για τη Βιλαμούρα χωρίς να γνωρίζουν τι θα ισχύσει σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς νοσήσει από Covid-19. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής στο kathimerini.gr, παρά τις επιστολές που έχουν στείλει στους ιθύνοντες της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για να μάθουν τι θα συμβεί με την πρόκριση εάν κάποιος αθλητής βρεθεί θετικός, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Η απογοήτευση του Ολυμπιονίκη μας είναι μεγάλη και συνοψίζεται στη φράση «Η Ομοσπονδία δεν ενδιαφέρεται για τους αθλητές της».

Από τις 5 έως τις 13 Μαρτίου αναμένεται να διεξαχθούν στη Βιλαμούρα τα παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών και μικτού στα 470. Η ΕΙΟ αποφάσισε αυτή η διοργάνωση να αποτελέσει το τελευταίο κριτήριο για το ποιοι αθλητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αξίζει να θυμίσουμε ότι τις προκρίσεις έφεραν στην Ελλάδα οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής και οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Η Ομοσπονδία είχε θέσει τρεις αγώνες ώστε να κριθεί η εσωτερική πρόκριση: το πανελλήνιο πρωτάθλημα, τη διοργάνωση στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα η οποία ακυρώθηκε, και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στα πανελλήνια πρωταθλήματα κυριάρχησαν οι Μάντης – Καγιαλής, Μπόζη – Κλωναρίδου.

Η Πορτογαλία, όπου θα διεξαχθούν τα παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι η πιο επιβαρυμένη υγειονομικά χώρα στην Ευρώπη καθώς καθημερινά τα κρούσματα είναι χιλιάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ΕΙΟ ζήτησε άδεια μετάβασης από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και η γνωμάτευση της Επιτροπής, αφού εκθέτει την «επιβαρυμένη κατάσταση της Πορτογαλίας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με γνώμονα πάντα την υγεία των αθλητών μας, συστήνεται να σταθμιστεί σοβαρά η αναγκαιότητα πραγματοποίησης του συγκεκριμένου ταξιδιού και να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυγής τους». Τον Νοέμβριο είχε διεξαχθεί στον Πορτογαλία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX και ο πρωταθλητής μας Βύρων Κοκκαλάνης είχε νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό.

Τα τέσσερα ελληνικά «ζευγάρια» (Μάντης – Καγιαλής, Παπουτσόγλου – Ορφανός, Μπόζη – Κλωναρίδου, Σπανάκη – Τσουλφά) θα βρεθούν στην Πορτογαλία χωρίς να γνωρίζουν τι θα ισχύσει με τις προκρίσεις εάν κάποιος από αυτούς νοσήσει με Covid19. «Εμείς θέλουμε να αγωνιστούμε αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε, εκ των προτέρων, τι προβλέπεται για την πρόκριση εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν κανόνες και να αγωνιζόμαστε σύμφωνα με αυτούς. Να ξέρουμε εκ των προτέρων τι προβλέπεται. Πηγαίνουμε σε μία χώρα όπου υπάρχει έξαρση της πανδημίας, και δε γνωρίζουμε τι θα συμβεί εάν κάποιος από εμάς νοσήσει πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τι θα γίνει; Θα μείνει εκτός πρόκρισης;», μας λέει ο Παύλος Καγιαλής, και ο προπονητής τους Μιχάλης Μηλαίος, προσθέτει: «Όσες επιστολές στείλαμε στην Ομοσπονδία ή δεν μας απάντησαν ή μας παρέπεμψαν αλλού».

Οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής είναι, σύμφωνα με τις διακρίσεις τους, οι κορυφαίοι εν ενεργεία ιστιοπλόοι της χώρας μας. Τόσο το «χάλκινο» δίδυμο του Ρίο όσο και οι άλλοι ιστιοπλόοι μας θα ταξιδέψουν στην Πορτογαλία χωρίς να έχουν πάρει υλικό εξοπλισμό. «Καμιά προολυμπιακή ομάδα δεν έχει πάρει υλικό εξοπλισμό. Πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρονται για τους αθλητές. Πρόκειται για μία διοίκηση που δεν δείχνει ενδιαφέρον για τα προβλήματα των αθλητών της», υπογράμμισε ο Παύλος Καγιαλής.

Διαβάστε ακόμη:

Σοφία Μπεκατώρου στο kathimerini.gr: Η παραγραφή δεν αναιρεί το έγκλημα

Σπ. Καπράλος: «Εκανε λάθη και η ΕΟΕ»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή