Μια πλειάδα «αστέρων» για την ελληνική γυμναστική

Μια πλειάδα «αστέρων» για την ελληνική γυμναστική

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπήκαν στα γυμναστήρια στην παιδική ηλικία. Φόρεσαν κολάν, κορμάκια και λουράκια. Πήραν μέρος σε αγώνες, νίκησαν, έχασαν, πανηγύρισαν, δάκρυσαν. Με τη γαλανόλευκη στις φόρμες τους αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και ανέβασαν την ελληνική σημαία στους ιστούς των νικητών. Τώρα νιώθουν έτοιμοι για να οδηγήσουν και την ελληνική γυμναστική… λίγο ψηλότερα. Μία πλειάδα από «αστέρια», από την ενόργανη και τη ρυθμική γυμναστική, είναι υποψήφια για τη διοίκηση του αθλήματος που έχουν υπηρετήσει.

Οι συλλογές τους είναι γεμάτες από μετάλλια. Αυτή τη φορά όμως ο στόχος τους είναι να βοηθήσουν να γεμίσουν από διακρίσεις και οι συλλογές των αθλητών και των αθλητριών του μέλλοντος. Οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έχουν ως στελέχη τους πολλούς από τους κορυφαίους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του πρόσφατου παρελθόντος. Και η λίστα είναι μεγάλη: Δημοσθένης Ταμπάκος, Ειρήνη Αϊνδηλή, Εύα Χριστοδούλου, Βάσω Μιλλούση, Μαρία Αλεβίζου κ.α. Κάποιοι από τους υποψήφιους έχουν σχέση με τη γυμναστική από την πλευρά του κριτή, όπως ο Νίκος Προβιάς, επικεφαλής της κίνησης «Όλοι μαζί, είμαστε η γυμναστική», ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος κριτής της ενόργανης στον κόσμο, με συμμετοχή σε τέσσερις ολυμπιακές διοργανώσεις.

Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής είναι τρεις. Εκτός από την κίνηση «Είμαστε η γυμναστική», υπάρχει η κίνηση «Μαζί για τη γυμναστική» με επικεφαλής τον πρώην γενικό γραμματέα της ΕΓΟ Θανάση Σταθόπουλο και η κίνηση «Ώθηση», της οποίας ηγείται ο Χρήστος Ψαθάς. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαρτίου.       

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα και «ασημένιος» στο Σίδνεϊ αποφάσισε ότι έφτασε η ώρα να βοηθήσει το αγαπημένο του άθλημα και από τη θέση του παράγοντα: «Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με την ομάδα του Νίκου Προβιά. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που χαίρει αναγνώρισης και κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρώ πως η ελληνική γυμναστική χρειάζεται να έχει ως πρόεδρο έναν άνθρωπο με τεχνοκρατική αντίληψη που θα μπορεί να «σταθεί», αρχικά, σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε στην «Κ» ο πρώτος Έλληνας αθλητής της ενόργανης που απέκτησε το προσωνύμιο «ο άρχοντας των δαχτυλιδιών».  

Πριν από λίγες ημέρες, η Ειρήνη Αϊνδηλή, η, κάποτε, λιλιπούτεια κούκλα που προηγείτο στη «χρυσή» ομάδα του ανσάμπλ κατά την είσοδό της σε κάποιο διεθνές αγωνιστικό ταπί, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη για να βοηθήσει το αγαπημένο της άθλημα και έθεσε υποψηφιότητα με την ομάδα του Θανάση Σταθόπουλου: «Η γυμναστική είναι η ζωή μου. Είναι αυτό που ξέρω να κάνω από μικρό παιδί. Μέσα από το άθλημα έζησα λαμπρές στιγμές και κατέκτησα διακρίσεις για τη χώρα μου. Έφτασα στην κορυφή, άκουσα τον εθνικό ύμνο και αγκάλιασα τη σημαία μας, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο πολλών ετών, μέσα από θυσίες και στερήσεις. Ποτέ δεν έφυγα από τη γυμναστική, απλά άλλαξα σελίδα και κεφάλαιο, ίδρυσα το Σωματείο μου, τον Αθλητικό Σύλλογο Ειρήνη Χαλκίδας και προπονώ με μεγάλη αγάπη και προσήλωση περισσότερα από 200 παιδιά, προσφέροντας- ως τεχνική σύμβουλος- για περισσότερο από δέκα χρόνια. Με όπλα τη γνώση, την εμπειρία, τη δίψα για προσφορά και την ανάγκη να δώσω το καλύτερο που μπορώ στον αγαπημένο μου χώρο, αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση του Θανάση Σταθόπουλου-που ηγείται της ομάδας μας “Μαζί για τη Γυμναστική”», μας είπε η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή