Δεκατρείς πρωτοβουλίες προστασίας στον αθλητισμό

Δεκατρείς πρωτοβουλίες προστασίας στον αθλητισμό

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βούληση που συμπυκνώνεταιστο «Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα» και με σύνθημα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, μην ανέχεσαι», ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε 13 μέτρα που θα έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας και την πάταξη φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας. Ανάμεσα στα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν «εντός του έτους», περιλαμβάνονται Κέντρο Υποστήριξης Αθλητισμού, αθλητικός συνήγορος, αθλητικοί ψυχολόγοι στις ομοσπονδίες, Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών κ.ά. 

Η ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, ύστερα από έξι συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας 26 ωρών, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες, συζήτησε με τη βάση του ελληνικού αθλητισμού ώστε να βρεθούν κατάλληλα μέτρα. Χθες, ανακοινώθηκαν 13 πρωτοβουλίες. «Η ηγεσία και οι φορείς του αθλητισμού οφείλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά και τους νέους εντός του χώρου του αθλητισμού, εντός της αθλητικής οικογένειας», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης. 

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα δημιουργηθεί Κέντρο Υποστήριξης, που θα προωθεί αιτήματα και ερωτήματα αθλητών, αθλητικών φορέων στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο θεσμός του Αθλητικού Συνηγόρου θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην αθλητική οικογένεια και τη ΓΓΑ. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρίσκεται σε επεξεργασία κοινή υπουργική απόφαση για συμβουλευτική γραμμή υποστήριξης. Θα δημιουργηθούν κώδικες ακεραιότητας, που θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των ομοσπονδιών, ενώ όλες οι ομοσπονδίες θα υποχρεωθούν να προσλάβουν ψυχολόγους.

Μέσα από το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών θα διενεργούνται σχετικές έρευνες και η δημιουργία Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών θα προσφέρει σεμινάρια επιμόρφωσης με στόχο τη δημιουργία ενός διαρκούς επιμορφωτικού θεσμού για στελέχη του αθλητισμού. Τα μητρώα αθλητικών σωματείων και προπονητών, η ψηφιακή βίβλος και το κλιμάκιο ελέγχου αθλητικών φορέων θα αποτελέσουν επιπλέον βέλη στη φαρέτρα καταπολέμησης κάθε μορφής βίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή