Πιο ώριμος κόντρα στον Ναδάλ

Πιο ώριμος κόντρα στον Ναδάλ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να γράψει ακόμη μία σελίδα επιτυχίας στην ιστορία του θα έχει σήμερα το πρωί ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Ο τενίστας θα αντιμετωπίσει στη Rod Laver Arena τον Ράφα Ναδάλ (10.30 ώρα Ελλάδος) με στόχο την πρόκρισή του στους ημιτελικούς του Αυστραλιανού Οπεν. Θα είναι η όγδοη φορά που οι δύο αθλητές θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τον Ισπανό να προηγείται σε θετικά αποτελέσματα με 6-1.  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και, σε σχέση με το παρελθόν που είχε βρεθεί απέναντι στον Ισπανό, είναι περισσότερο ώριμος και έμπειρος. Σε μεγάλη φόρμα όμως είναι και ο Ναδάλ, ο οποίος έφτασε μέχρι την «οκτάδα» χωρίς να χάσει σετ. Στη διοργάνωση της Μελβούρνης, οι δύο άνδρες θα συναντηθούν για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το 2019 στους ημιτελικούς. Ο Ισπανός είχε νικήσει με 3-0 σετ.  

Ο Ελληνας πρωταθλητής έχει αναφερθεί πολλές φορές στον αντίπαλό του με θαυμασμό. «Εχει ένα ταλέντο που δεν το έχω συναντήσει σε άλλο τενίστα. Παίζει διαφορετικά από τους υπόλοιπους», έχει πει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε από τους «16» στους «οκτώ» χωρίς αγώνα, καθώς ο αντίπαλός του Καρέν Κατσάνοφ αποσύρθηκε εξαιτίας ενός τραυματισμού.        

Στους τέσσερις του Αυστραλιανού Οπεν προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σάσα Ζβέρεφ μπορεί να δυσκόλεψε τον 34χρονο αλλά, τελικά, ο Σέρβος επικράτησε του Γερμανού με 6-7 (6), 6-2, 6-4 7-6(6), ύστερα από έναν αγώνα που διήρκεσε 3,5 ώρες. Ο «Νόλε» έχει προκριθεί σε 39 ημιτελικούς γκραν σλαμ, ενώ τις περισσότερες προκρίσεις έχει ο Ρότζερ Φέντερερ (46). Εφέτος, στην Αυστραλία θα διεκδικήσει τον 18ο major τίτλο του. Στους ημιτελικούς θα αντιμετωπίσει τον Ασλάν Καράτσεφ (2-6, 6-4, 6-1, 6-2). Ο Ρώσος έγινε ο πρώτος τενίστας, ο οποίος στο ντεμπούτο του σε γκραν σλαμ έφτασε μέχρι τους τέσσερις.      

Με στόχο τον 24ο τίτλο σε γκραν σλαμ αγωνίζεται η Σερένα Γουίλιαμς. Επικράτησε της Σιμόνα Χάλεπ (2η στον κόσμο) με 6-3, 6-3, και για 40ή φορά προκρίθηκε σε major ημιτελικό. Θα αντιμετωπίσει τη Ναόμι Οσάκα. Η Γιαπωνέζα (3η στον κόσμο) επικράτησε της Σου Γουέι Ισιέ με 6-2, 6-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή