Το Τσάμπιονς Λιγκ πάει στην Ιβηρική

Το Τσάμπιονς Λιγκ πάει στην Ιβηρική

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιβηρική Χερσόνησο στρέφεται απόψε το ενδιαφέρον των φίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Πόρτο να φιλοξενεί στην Πορτογαλία τη Γιουβέντους και τη Σεβίλλη να υποδέχεται στην Ισπανία την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο μονομάχων στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο είναι η πτωτική τους πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα, με τη Γιουβέντους να έχει έναν βαθμό στα τελευταία δύο ματς και την Πόρτο τέσσερις στα τέσσερα τελευταία. Πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης και οι δύο, έχουν κάθε λόγο να θέλουν καλή πορεία και στα νοκ άουτ του θεσμού, ιδιαιτέρως η Γιουβέντους που από την τέταρτη θέση στο Καμπιονάτο βλέπει τον τίτλο να ξεμακραίνει. Για αυτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αναμένεται και πάλι να είναι βασικός στο ματς, δηλώνει πως «ελπίζω να είναι η αρχή μιας μακράς πορείας που θα μας πάει στον τελικό».

Ετσι η αποψινή μάχη στην έδρα της Πόρτο προβλέπεται ανοικτή σε κάθε αποτέλεσμα, με τη γηπεδούχο να παρατάσσεται πλήρης και να ελπίζει να σπάσει την πάντα σφριγηλή άμυνα των «μπιανκονέρι». Ο τεχνικός των «Δράκων», Σέρζιο Κονσεϊσάο, πιστεύει στη φανέλα του συλλόγου: «Θα προκαλέσουμε προβλήματα στη Γιουβέντους, καθώς έχει και η Πόρτο κάτι ισχυρό στο DNA της. Διαθέτουμε νοοτροπία νικητή ανεξαρτήτως του αντιπάλου», είπε.

Στον άλλο αγώνα της βραδιάς, στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» η γηπεδούχος Σεβίλλη είναι το φαβορί έναντι της ασταθούς τον τελευταίο καιρό Ντόρτμουντ, τόσο για την αποψινή πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση όσο και συνολικά για το ζευγάρι αυτό. Η… μόνιμη κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ θα δοκιμάσει την τύχη της και φέτος στο ανώτατο επίπεδο, προερχόμενη τώρα από σερί εννέα νικών στην Ισπανία και επτά ματς χωρίς παθητικό, που την έχουν φέρει στην τετράδα της Λα Λίγκα.

«Θέλουμε να κερδίζουμε ομάδες τόσο σπουδαίες όσο η Ντόρτμουντ», λέει ο τεχνικός των Ανδαλουσιανών, Γιούλεν Λοπετέγκι, ενώ ο Εντιν Τέρζιτς, που διαδέχθηκε τον Δεκέμβριο τον Λισιάν Φαβρ στον πάγκο της Ντόρτμουντ βιώνει τα δύσκολα τονίζοντας: «Οταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, πρέπει να πολεμάμε περισσότερο ο ένας για τον άλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή