Ψηφίστηκε η τροπολογία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να διεξαχθούν οι προσεχείς αρχαιρεσίες, εφόσον το απαιτήσουν οι ανάγκες, με ηλεκτρονική ψηφοφορία θα δώσει η τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού περί χρήσης μέσων τεχνολογίας, πληροφορίας και επικοινωνίας στη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών ομοσπονδιών και ενώσεων, η οποία ψηφίστηκε χθες από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η διάταξη συζητήθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα αποτελέσει εναλλακτική λύση στους, ήδη, προβλεπόμενους τρόπους, και θα πραγματοποιηθεί μέσα από το πληροφοριακό σύστημα ΖΕΥΣ, το οποίο είναι βασισμένο σε διεθνή πρότυπα ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Το αδιάβλητο και τη μυστικότητα των διαδικασιών θα διασφαλίσει η σύσταση τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, που θα αποτελείται από δικηγόρους.  

Σύμφωνα με τον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τις εκλογές των ομοσπονδιών πέραν της 31ης Μαρτίου. Οσες ομοσπονδίες όμως επιλέξουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αρχαιρεσίες τους μέχρι τις 10 Απριλίου. «Η τρέχουσα συγκυρία με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού μας δίνουν την ευκαιρία να θεσπίσουμε τη δυνατότητα εισαγωγής των νέων τεχνολογιών και στην εσωτερική λειτουργία των αθλητικών φορέων με διαφανείς διαδικασίες και πρωτίστως με τη διασφάλιση του αδιάβλητου των ψηφοφοριών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης.  

Το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πραξικόπημα από Ν.Δ. και Αυγενάκη για τον έλεγχο των ομοσπονδιών», ενώ ο τομέας Αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον υφυπουργό ότι «παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες και ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή