Έβαλε τις βάσεις πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Έβαλε τις βάσεις πρόκρισης ο Ολυμπιακός

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός πετούσε… φωτιές στο κρύο Καραϊσκάκη, επικράτησε με 4-2 της Αϊντχόφεν για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης.

Σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν εν μέρει να πετύχουν τον στόχο τους, να φτάσουν δηλαδή στη νίκη, από την άλλη όμως οι Ολλανδοί με τα δύο γκολ που σημείωσαν παραμένουν και αυτοί μέσα στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, ισάριθμες όμως απάντησε η Αϊντχόφεν. Ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 9ο λεπτό, όμως ο Ζάχαβι στο 14΄ έκανε το 1-1. Ο Εμβιλά, που τελικά ξεπέρασε τον τραυματισμό του και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, έκανε το 2-1 στο 37΄, όμως στην αμέσως επόμενη φάση, πάλι ο Ζάχαβι έφερε το ματς στα ίσα. Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Ελ Αραμπί με ατομική προσπάθεια έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Οπως ήταν φυσικό ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν χώρο στην Αϊντχόφεν. Ομως στο τελευταίο 15λεπτο, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις δικές του κινήσεις στην ποδοσφαιρική σκακιέρα, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει και το τέταρτο γκολ. Ο Πορτογάλος δικαιώθηκε πανηγυρικά για το ρίσκο, καθώς έπειτα από σέντρα του Φορτούνη (που είχε μπει αλλαγή) η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που στην πρώτη ουσιαστικά επαφή με αυτή, με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 83΄, δίνοντας «μαξιλάρι ασφαλείας» στον Ολυμπιακό, ενόψει του αγώνα στο «Φίλιπς Στάντιον» την ερχόμενη Πέμπτη.  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Λαλά (80΄ Ανδρούτσος), Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (80΄ Χασάν), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (69΄ Μασούρας), Ελ Αραμπί (74΄ Φορτούνης), Μπρούμα (80΄ Βρουσάι).
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Σμιντ): Εμβογκό, Μαξ, Μποσκάγλι (38΄ Μπάουμγκάρτλ), Τέζε, Ντάμφρις, Ροσάριο, Τόμας (85΄ Φαν Γκίνκελ), Σανγκαρέ (70΄ Φέρτεσεν), Μάλεν, Ζάχαβι (85΄ Γκουτιέρες), Γκέτσε (70΄ Ζούνιορ).

• Σε άλλα ματς για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ: Ντιναμό Κιέβου – Μπριζ 1-1, Βόλφσμπουργκ – Τότεναμ 1-4, Γιουνγκ Μπόις –  Λεβερκούζεν 4-3, Ερυθρός Αστέρας – Μίλαν 2-2, Κρασνοντάρ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-3, Μπράγκα – Ρόμα 0-2, Σλάβια Πράγας – Λέστερ 0-0, Σοσιεδάδ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή