Έντεκα Παραολυμπιονίκες καταγγέλλουν διασπάθιση δημοσίου χρήματος και εκβιασμούς

Έντεκα Παραολυμπιονίκες καταγγέλλουν διασπάθιση δημοσίου χρήματος και εκβιασμούς

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραολυμπιονίκες, αθλητές ΑμεΑ και εκπρόσωποι σωματείων καταγγέλλουν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, πλαστογραφία εγγράφου, απειλές, εκβιασμούς και λεκτική βία την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ και τον πρόεδρό της Γιώργο Φουντουλάκη. Οι αθλητές προσκόμισαν σχετικά έγγραφα στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και ο κ. Αυγενάκης διαβίβασε την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων.

Έντεκα παραολυμπιονίκες (Γεώργιος Καπελάκης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Φερνάντες Σιχόν, Αλεξάνδρα Δήμογλου, Αλέξανδρος Χελμούτ Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Ευθύμης Καλαράς, Γιάννης Κωστάκης, Κώστας Καραούζας, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη), έξι πρωταθλητές (Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Κωνσταντίνος Στυλιανάκης, Μιχάλης Λεμονής, Ιωάννης Ζάχος, Ιωάννης Κουκουλάκης, Φίλιππος Παπαδάκης), τρεις εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων ΑμεΑ (Μεγαλόνησος, Καστελλάνοι, Ηρόδικος) και ο προπονητής Ιπποκράτης Σκαντζάκης προσκόμισαν έγγραφα στον κ. Αυγενάκη στα οποία αναφέρονται απ’ ευθείας αναθέσεις, κατατμήσεις συμβάσεων και παράκαμψη όλων των νόμιμων διαδικασιών που προβλέπονται για τις δημόσιες συμβάσεις, χρηματοδότηση ΜΚΟ από τις εισροές των χορηγιών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και παραδείγματα αυταρχικής συμπεριφοράς και κατάχρησης εξουσίας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

«Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις και για την εξυγίανση του παραολυμπιακού χώρου θεωρούμε και εμείς υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε όλες τις ατασθαλίες και τα κακώς κείμενα με σκοπό να σταματήσουν κάθε είδους παρόμοιες πράξεις και να επέλθει μία υγιής ανανέωση στον χώρο μας», δήλωσε στο kathimerini.gr ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης των μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης.  

Η δεύτερη αναφορά προήλθε από τον πρωταθλητή Ευρώπης, Ευάγγελο Λώνα, τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Ιωάννη Κωστάκη και την Αντωνία Δρακάκη (συνταξιούχο ΑμεΑ και μέλος συλλόγου ΑμεΑ) στην οποία γίνεται λόγος για εκβιασμούς, λεκτική βία και εκφοβισμό, απευθείας αναθέσεις συμβάσεων χωρίς διενέργεια διαγωνισμού, διασπάθιση χρήματος κ.α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), σε ανακοίνωσή του, «εκφράζει την έκπληξή του για όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορούν καταγγελίες προς τον αρμόδιο Υφυπουργό σχετικά με τη διαχείριση της ομοσπονδίας και προσωπικά κατά του προέδρου της κου Γιώργου Φουντουλάκη», και προσθέτει ότι η καταγγελία «λαμβάνει χώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και τη δημιουργία εντυπώσεων πριν από τις εκλογές».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Φουντουλάκης δεν θα είναι υποψήφιος καθώς έχει υπερβεί το όριο ηλικίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή