Το μίνι πρωτάθλημα καλύτερο από το μεγάλο

Το μίνι πρωτάθλημα καλύτερο από το μεγάλο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλέι οφ ήταν ένα αναγκαίο κακό για να εισπράξουν οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες λίγα λεφτά παραπάνω από το συνδρομητικό κανάλι. Είναι δεδομένο, ειδικά εφέτος, που ουσιαστικά δεν υπήρξε για την πλειονότητα των παικτών χρόνος ξεκούρασης, πως είναι εξουθενωτικά.

Το μόνο θετικό σε αυτήν την παράταση του πρωταθλήματος είναι για τους φιλάθλους, που σίγουρα θα δουν πολύ πιο αμφίρροπα παιχνίδια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Κι αυτό γιατί και οι έξι ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωπες δείχνουν ανταγωνιστικές μεταξύ τους.

Υπάρχει και άλλο ένα στοιχείο που προδιαθέτει πως τα εισιτήρια για την Ευρώπη θα παιχτούν έως το τελευταίο σφύριγμα. Αν θεωρηθεί πως ο Ολυμπιακός μόνο με… αυτοκτονία θα χάσει τον τίτλο, Αρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα δώσουν σκληρή μάχη για τα υπόλοιπα τρία από τα τέσσερα. Οσο για τον Αστέρα, πιστεύω πως μπορεί να εκμεταλλευθεί τις απώλειες, που σίγουρα θα υπάρξουν μεταξύ των διεκδικητών. Κι αν ακόμα δεν μπορέσει να βρεθεί στην τετράδα, σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή.

Επιπλέον, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως η φετινή ειδοποιός διαφορά είναι η αγωνιστική άνοδος του Αρη και του Παναθηναϊκού και δεν μπορούν να θεωρηθούν αουτσάιντερ, σε κανένα παιχνίδι, με όποιον αντίπαλο και όπου κι αν θα παίζουν. Ετσι όλα τα ματς αναμένονται να είναι ντέρμπι.

Κάτι που θεωρώ πως θα αυξήσει κατά πολύ το ενδιαφέρον του κόσμου και –ίσως να είναι η πρώτη φορά έπειτα από καιρό– θα δυσανασχετήσει που δεν θα μπορεί να βρεθεί στις εξέδρες. Πιθανολογώ, λοιπόν, πως αυτό το μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών θα αποτελέσει αφετηρία για την ανάκαμψη του ποδοσφαίρου μας. Αρκεί, βέβαια, παράγοντες και μερίδα του Τύπου, να αφήσουν εκτός, τις γνωστές κακές τους συνήθειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή