Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών

Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Ρωσίας με 13-10, και προκρίθηκε στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.

Το ανδρικό πόλο θα συμμετάσχει για 16η φορά στην ιστορία του σε ολυμπιακή διοργάνωση, και είναι η εθνική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Μαυροβουνίου. 

Οι πολίστες του Θοδωρή Βλάχου μπήκαν στην πισίνα του Ρότερνταμ γνωρίζοντας ότι η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Από το πρώτο οκτάλεπτο, απέναντι σε μία ιδιαίτερα μαχητική Ρωσία, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με 4-3. Με γκολ του Βλαχόπουλου και του Γενηδουνιά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατήρησε τη διαφορά, και στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου ο φωτεινός πίνακας έγραφε 6-5.  

Ιδιαίτερα σημαντικό για την πρόκριση της εθνικής ήταν το τρίτο οκτάλεπτο. Με καλή άμυνα και με πλουραλισμό στην επίθεση, οι διεθνείς μας, παρά την αντίσταση των Ρώσων, διεύρυναν το σκορ σε 11-9. Παρά τη μεγάλη πίεση, οι Έλληνες πολίστες κατάφεραν να διατηρήσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και στη συνέχεια του παιχνιδιού, ώστε με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης να πανηγυρίσουν τη νίκη και την πρόκριση.      

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 6-5, 11-9, 13-10 

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης. 

ΡΩΣΙΑ: Κοστρόφ, Σουτσκόφ, Κισέλεφ 1, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ 1, Χαρκόφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Προνίν, Χολόντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή