Εφοδος αστυνομίας στην Μπαρτσελόνα, σύλληψη Μπαρτομέου

Εφοδος αστυνομίας στην Μπαρτσελόνα, σύλληψη Μπαρτομέου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη του τέως προέδρου της Μπαρτσελόνα, Γιόζιπ Μπαρτομέου και τουλάχιστον τριών άλλων στελεχών, αλλά και σε έφοδο για έρευνα και κατάσχεση εγγράφων στα γραφεία του συλλόγου στο Καμπ Νου προέβησαν ξαφνικά χθες οι αστυνομικές αρχές στη Βαρκελώνη, βυθίζοντας την ηθική υπόσταση του συλλόγου και ενώ επίκεινται διοικητικές εκλογές.

Οι αστυνομικές ενέργειες σχετίζονται με το λεγόμενο «Μπάρσαγκεϊτ», δηλαδή το σκάνδαλο δυσφήμησης παικτών, και πρώην προπονητών και προέδρων των «μπλαουγκράνα» διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Μπαρτομέου, διοικητικός ηγέτης μέχρι το φθινόπωρο του 2020, κατηγορείται ότι προσέλαβε το 2017 εταιρεία δημοσίων σχέσεων με εντολή να διαβάλει μέσω φημών στο Διαδίκτυο πολύ σημαντικές προσωπικότητες του παρόντος και του παρελθόντος της Μπαρτσελόνα όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Ζεράρ Πικέ αλλά και προκάτοχοι του προεδρικού θώκου του συλλόγου ή υποψήφιοι να τον διαδεχθούν.

Φαίνεται ότι η έρευνα των Αρχών για την υπόθεση έχει καταλήξει σε επαρκή στοιχεία που όχι μόνο αποδεικνύουν τη βασιμότητα των περυσινών πληροφοριών αλλά και δείχνουν ότι οδήγησαν και σε παράνομο πλουτισμό του κ. Μπαρτομέου και άλλων στελεχών της διοίκησής του.

Οι ενέργειες αυτές έρχονται μερικές μέρες πριν από τις εσωτερικές εκλογές στον σύλλογο για την ανάδειξη νέας διοίκησης από τα μέλη του. Ο Ζοάν Λαπόρτα, ένας εκ των στόχων της εκστρατείας δυσφήμησης, πρόεδρος από το 2003 ώς το 2010, αλλά και επίδοξος νικητής των εκλογών της προσεχούς Κυριακής, δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθύτατα για τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί, οι οποίες συνιστούν τεράστιο πλήγμα στην εικόνα και τη φήμη του συλλόγου μας», ενώ δεσμεύθηκε να σεβαστεί το τεκμήριο της αθωότητας όσων συνελήφθησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή