Αρχίζει το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Αρχίζει το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γενέτειρα του αστρονόμου Νικόλαου Κοπέρνικου, τη μεσαιωνική πόλη Τόρουν (Πολωνία), αρχίζουν σήμερα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών. Η χώρα μας θα πάρει μέρος με 19 αθλητές και αθλήτριες, και οι πρώτοι που θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο θα είναι οι Μίλτος Τεντόγλου, Αλέξης Περιστέρης και Ανδρέας Δημητράκης. Η διοργάνωση διεξάγεται με αυστηρούς ελέγχους, και, ήδη, έχουν υπάρξει τα πρώτα θετικά δείγματα COVID-19, όπως αυτό της πρωταθλήτριας Ευρώπης των 60 μ. Εβα Σβόμποντα (Πολωνία).   

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει με ένα άλμα το «εισιτήριο» για τον αυριανό τελικό, διότι ένας τραυματισμός στο γόνατο προβληματίζει τον πρωταθλητή Ευρώπης. Το όριο πρόκρισης είναι τα 8,00 μ. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος και ο Αλέξης Περιστέρης (ατομικό ρεκόρ 7,45). Θα είναι η πρώτη του συμμετοχή σε αντίστοιχη ευρωπαϊκή διοργάνωση.   

«Με πονάει αρκετά το γόνατό μου. Για να πετύχω τον στόχο μου θα πρέπει να κάνω μόνο ένα άλμα στον προκριματικό, γιατί αν χρειαστεί και δεύτερο δεν ξέρω εάν θα μπορέσω να είμαι καλά στον τελικό. Παρόλο που δεν έχω κάνει τις τελευταίες ημέρες άλματα νιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου», υπογράμμισε ο Ελληνας πρωταθλητής.  

Οι ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρωθούν σήμερα με τον Ανδρέα Δημητράκη. Θα αγωνιστεί στον προκριματικό των 1.500 μ., και έχει ως στόχο να βελτιώσει ή να βρεθεί κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (3.42.43 από το 2016).   

Στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του Τόρουν έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος 733 αθλητές (405 άνδρες και 328 γυναίκες) από 47 χώρες. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται 17 πρωταθλητές Ευρώπης σε κλειστό στίβο. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι ο Δημήτρης Τσιάμης (39 ετών).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή