«Ριφιφί» πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

«Ριφιφί» πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια έμπνευση της στιγμής από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη οδήγησε τον Ολυμπιακό στους «τέσσερις» του Κυπέλλου Ελλάδας, κλέβοντας κυριολεκτικά την πρόκριση μέσα από τα χέρια του Άρη.

Ήταν το 87ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Βικελίδης», όταν ο μέσος του Ολυμπιακού, έπειτα από μια επίθεση της ομάδας του δεν γύρισε στη θέση του, αλλά έμεινε στο δοκάρι της εστίας του Κουέστα, χωρίς όμως να γίνει αντιληπτός από τον γκολκίπερ του Αρη. Όταν ο τελευταίος άφησε την μπάλα από τα χέρια του στο χορτάρι αναζητώντας συμπαίκτη του για την πασάρει, ο Μπουχαλάκης κινήθηκε από πίσω του, την έκλεψε και πλάσαρε σε κενή εστία, πετυχαίνοντας ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα. Σε εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 και με συνολικό σκορ 3-2 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, έπειτα από έναν αγώνα θρίλερ.

Μέχρι εκείνο το λεπτό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη, αλλά και την παρουσία της στους «4». Ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί στο 54’, όταν έπειτα από μια διεκδίκηση της μπάλας από τον Ανδρούτσο και τον Μπερτόγλιο, ο τελευταίος έπεσε μέσα στην περιοχή. Αν και χρειάστηκαν περίπου πέντε λεπτά εξέτασης της φάσης, ο Φινλανδός διαιτητής, Ματίας Γκεστράνιους, έδειξε το σημείο του πέναλτι, χωρίς πάντως ακόμα και τα πολλά ριπλέι να μπορούν να δώσουν ξεκάθαρη εικόνα στο αν υπήρξε ή όχι παράβαση. Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, δίνοντας το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά αν δεν υπήρχε το λάθος του Κουέστα και η έμπνευση του Μπουχαλάκη, ίσως να μην κατάφερνε να αλλάξει τη μοίρα του. Πάντως και σε αυτή τη φάση υπήρξαν αντιδράσεις, αυτή τη φορά από την πλευρά του Αρη, που υποστήριξε ότι ο Μπουχαλάκης κινήθηκε έξω από την γραμμή του άουτ πριν κλέψει την μπάλα και συνεπώς το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι (75’ Κάτσε), Μάνος (75’ Σίλβα)
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα (76’ Καμαρά), Σωκράτης, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (64’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (64’ Μπρούμα), Μασούρας (64’ Φορτούνης), Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί), Χασάν.

Πέτυχε –δύσκολα- τον στόχο

Νωρίτερα στο «Πανθεσσαλικό», η ΑΕΚ προβλημάτισε ξανά, έπαιξε με την φωτιά, αλλά στο τέλος δεν κάηκε, καθώς ναι μεν ηττήθηκε από τον πολύ καλό Βόλο με 1-0, αλλά κατάφερε να βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού χάρη στο 4-2 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν όταν στο 35ο λεπτό ο Τσιντώνας έκανε λάθος έξοδο και ανέτρεψε τον Νίνη, με τον  Δουβίκα με μετατρέπει σε γκολ την παράβαση. Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ έπαιξε πιο έξυπνα και κατάφερε –παρά την πίεση του Βόλου- να κρατήσει το σκορ σε αυτό το επίπεδο και να πάρει, έστω και δύσκολα, το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (70’ Ριένστρα), Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (83’ Μαρτίνες), Νίνης, Περέα (62’ Μπουένο), Μπαρτόλο, Μπαριέντος, Δουβίκας.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (83’ Χνιντ), Σιμάνσκι, Γκαρσία (87’ Βασιλαντωνόπουλος), Μάνταλος (58’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (83’ Μαχαίρας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή