Αντιδράσεις για το «λουκέτο»

Αντιδράσεις για το «λουκέτο»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις έφερε η απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το νέο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα πρωταθλήματα πόλο, χάντμπολ και το βόλεϊ των γυναικών μπήκαν και πάλι στον… πάγο, κάτι που προκάλεσε δυσαρέσκεια σε αθλητές και αθλήτριες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης θα προσκομίσει σήμερα στην επιτροπή «τεκμηριωμένη εισήγηση για τα θέματα του αθλητισμού». 

Σύμφωνα με την επιτροπή λοιμωξιολόγων αναστέλλονται μέχρι τις 15 Μαρτίου οι προπονήσεις και οι αγώνες για όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου σε όλη την επικράτεια. Θα επιτρέπονται μόνο αγώνες σε Σούπερ Λίγκα 1 και 2 στο ποδόσφαιρο, στην Μπάσκετ Λιγκ και στην ανδρική Λίγκα του βόλεϊ. Οι ομάδες που μετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα μπορούν να προπονούνται όπως και οι αθλητές που προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και διεθνείς διοργανώσεις. Επίσης επιτρέπεται η προπόνηση σε ανοικτές εγκαταστάσεις από ομάδες έως τριών ατόμων (συμπεριλαμβάνεται και ο προπονητής).  

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος εκτός από τα παραπάνω θα μπορούν να γίνονται και αγώνες σε όλα τα ανωτέρω, καθώς και στο βόλεϊ και στο μπάσκετ των γυναικών, και στο πόλο και χάντμπολ Α1 ανδρών – Α1 γυναικών. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργούν για προπονήσεις των ομάδων που μετέχουν στη Φούτμπολ Λιγκ ανδρών, στο ποδόσφαιρο γυναικών Α΄ Εθνικής, στο ποδόσφαιρο ανδρών Γ΄ Εθνικής και στο μπάσκετ ανδρών Α2 κατηγορίας. Επίσης θα λειτουργήσουν έως δύο χιονοδρομικά κέντρα στη Β. Ελλάδα και ένα στη Νότια/Κεντρική Ελλάδα ώστε να προπονούνται οι αθλητές της χιονοδρομίας.  

Αμεση ήταν η αντίδραση της κολυμβητικής ομοσπονδίας και της ομοσπονδίας χάντμπολ. «Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή την πλήρη επαναλειτουργία των αθλημάτων μας, όπως επιτάσσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΕ, και η ΟΧΕ χαρακτηρίζει την απόφαση «άστοχη και βεβιασμένη» και προσθέτει: «Περιμένουμε διαφορετικές τις αυριανές (σ.σ. σημερινές) αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ύστερα από τις, όπως πληροφορηθήκαμε, ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τις οποίες στηρίζουμε». Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα επαναφέρει σήμερα στην επιτροπή εισήγηση με την οποία θα ζητάει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων που έχουν διακοπεί.  

«Δυσαρέσκεια και αγανάκτηση» εξέφρασε σε ανακοίνωσή του και το ερασιτεχνικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Η ομοσπονδία βόλεϊ ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος γυναικών μέχρι τις 17 Μαρτίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή