Κρίσιμες αναμετρήσεις στη Σούπερ Λιγκ

Κρίσιμες αναμετρήσεις στη Σούπερ Λιγκ

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Τούμπα στρέφονται τα φώτα στην 25η στροφή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και ενώ απομένει άλλη μία πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Εκεί ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη, στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σημαντικό βαθμολογικά παιχνίδι έχουμε σήμερα και στο Ηράκλειο, καθώς στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ που βρίσκεται και αυτός κοντά στην επικίνδυνη ζώνη αντιμετωπίζει την ουραγό ΑΕΛ.

Με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία ενόψει των πλέι οφ που ακολουθούν, ΠΑΟΚ και Αρης συγκρούονται αύριο Κυριακή στην Τούμπα στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται στην 3η θέση, έναν βαθμό πίσω από τον αντίπαλό τους, προέρχονται από την ήττα στην Τρίπολη και δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλεια βαθμών, πόσο δε μέσα στο σπίτι τους και με αντίπαλο τον Αρη. Από την άλλη, οι «κίτρινοι» είχαν εύκολο απόγευμα την προηγούμενη αγωνιστική (3-0 τον Ατρόμητο), καλούνται όμως να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό τους –και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτός ήρθε– από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, με την αναμέτρηση της Τούμπας να αποτελεί για αυτούς ένα γερό κρας τεστ για να μετρήσουν τις ψυχολογικές αντοχές τους.

Με φόντο τον υποβιβασμό

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ανοίγει στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ περιμένει στο «Γεντί Κουλέ» την ΑΕΛ. Η ομάδα της Κρήτης μετρά οκτώ συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και πλέον παίζει με τη φωτιά ενόψει των πλέι άουτ. Θέλει οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα, αλλά και να ανασάνει βαθμολογικά. Η ΑΕΛ ταξίδεψε στην Κρήτη προερχόμενη από τη δεύτερη νίκη της στη φετινή κούρσα, όμως παραμένει τελευταία και θέλει έστω και τον βαθμό για να παραμείνει κοντά στον Παναιτωλικό, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός, πράξη τρίτη. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει τον αέρα του «Τριφυλλιού», αφού προέρχονται από δύο σερί νίκες με το ίδιο σκορ (2-1) και την πρόκρισή τους στους «4» του Κυπέλλου. Πάντως στο αποψινό ματς ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που χρειάζεται περισσότερο του βαθμούς, καθώς θέλει να μείνει στο «παιχνίδι» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στο τρίτο παιχνίδι που διεξάγεται σήμερα Σάββατο, ο Ατρόμητος υποδέχεται στο Περιστέρι τον Αστέρα. Οι γηπεδούχοι παίζουν περισσότερο για το γόητρο, καθώς είναι εξασφαλισμένοι βαθμολογικά ενόψει των πλέι άουτ, ενώ από την άλλη η ομάδα της Τρίπολης με νίκη παραμένει βαθμολογικά πολύ κοντά στις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες με τις οποίες θα δώσει τη δική της «μάχη» στα πλέι οφ ενόψει ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μάλιστα, αν ο Αστέρας φύγει νικητής από το Περιστέρι και ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει στους «Ζωσιμάδες» τον προσπερνά στη βαθμολογία.

Με το μυαλό στην Αρσεναλ

Ο Ολυμπιακός έπειτα από την περιπετειώδη πρόκρισή του στο Κύπελλο επιστρέφει στο πρωτάθλημα, έχοντας θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς αύριο υποδέχεται τη Λαμία. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να έχουν αρκετές αλλαγές στην 11άδα, από τη στιγμή κατά την οποία την Πέμπτη ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρσεναλ για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Λίγη ώρα μετά, στο Αγρίνιο, παίζουν ο Παναιτωλικός με τον αδιάφορο βαθμολογικά Βόλο. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που «καίγονται» καθώς είναι προτελευταίοι, ενώ προέρχονται και από την ήττα από την ΑΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα.  

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Απόλλωνα Σμύρνης. Και εδώ το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, καθώς η ΑΕΚ θέλει το τρίποντο που υπό προϋποθέσεις (αν δεν υπάρξει νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας) μπορεί να τη στείλει ξανά στη 2η θέση.  

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής: Σάββατο: ΟΦΗ – ΑΕΛ (15.00), Ατρόμητος – Αστέρας (17.15), ΠΑΣ – Παναθηναϊκός (19.30). Κυριακή: Ολυμπιακός – Λαμία (15.00), Παναιτωλικός – Βόλος (17.15), ΠΑΟΚ – Αρης (19.30). Δευτέρα: ΑΕΚ – Απόλλων (19.30).

Η βαθμολογία: 1. Ολυμπιακός 61, 2. Αρης 47, 3. ΠΑΟΚ 46, 4. ΑΕΚ 45, 5. Παναθηναϊκός 42, 6. Αστέρας 41, 7. Βόλος 30, 8. Ατρόμητος 26, 9. Απόλλων 25, 10. ΠΑΣ 25, 11. ΟΦΗ 19, 12. Λαμία 19, 13. Παναιτωλικός 17, 14. ΑΕΛ 13.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή