Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει τον δρόμο

Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει τον δρόμο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό μετάλλιο που κατέκτησε ο ελληνικός στίβος μετά την έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Ο 22χρονος άλτης έδειξε και στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου της Πολωνίας ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγωνίσματος, και, παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο, ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου με άλμα στα 8,35 μ. Οι αθλητές μας είχαν και τρεις τελικούς (Παπαχρήστου, Τσιάμης, Πόλακ).  

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε στο Τόρουν με πολλές απουσίες. Ο Μίλτος Τεντόγλου όμως διατήρησε τα «σκήπτρα» του πρωταθλητή Ευρώπης και έκανε τρία τα χρυσά μετάλλια από Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών. Η Βούλα Παπαχρήστου, παρόλο που διαθέτει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για αυτή τη χρονιά στο τριπλούν, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και πλασαρίστηκε στην 5η θέση. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Δημήτρη Τσιάμη. Παρά τα 39 του χρόνια προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν και ήρθε 7ος.  

Καλές εντυπώσεις άφησε και η Ελένη Πόλακ. Η 25χρονη αθλήτρια του επί κοντώ με 4,65 μ. βρέθηκε στην 5η θέση και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Οι Κώστας Ζήκος, Ραφαέλλα Σπανουδάκη και Ειρήνη Βασιλείου έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους. Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό στο επί κοντώ, ενώ καλές επιδόσεις πέτυχαν οι Γιάννης Νυφαντόπουλος, Αναστασία Μαρινάκου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ιωάννα Ζάκκα και ο Αλέξανδρος Περιστέρης. Η 20χρονη Σπυριδούλα Καρύδη πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ. Πολύτιμες εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον αποκόμισαν οι  Ανδρέας Δημητράκης, Μαρία Γάτου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Νίκος Ανδρικόπουλος και Κέλυ Σαμάνη.  

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εντυπωσιακός ήταν για άλλη μία φορά ο Αρμαντ Ντουπλάντις. Ο 21χρονος Σουηδός κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ, με άλμα στα 6,05 μ., και στη συνέχεια έβαλε τον πήχυ στα 6,19 μ., προσπαθώντας να «σπάσει» το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (6,18 μ.), αλλά δεν τα κατάφερε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή