Μπάσκετ: Η νέα εποχή απαιτεί συναίνεση και όχι «πολιτικές»

Μπάσκετ: Η νέα εποχή απαιτεί συναίνεση και όχι «πολιτικές»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή μιας ολόκληρης εποχής στη διοίκηση του ελληνικού μπάσκετ και της ομοσπονδίας θα ολοκληρωθεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές της 28ης Μαρτίου. Το ζητούμενο των εκπροσώπων των 516 σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν είναι μόνον ο «διάδοχος» του Γιώργου Βασιλακόπουλου, αλλά και οι 18 θέσεις του συμβουλίου.

Οι κ. Φασούλας, Λιόλιος και Παπανικολάου έχουν παρουσιάσει τις επιλογές τους για το Δ.Σ. και μένει να φανεί πλέον πόσοι εξ αυτών θα εκλεγούν. Κι εδώ αρχίζουν τα… δύσκολα. Το νέο εκλογικό σύστημα σε όλες τις ομοσπονδίες δίνει την ευκαιρία πιθανής ανάδειξης ακόμη και ενός μεμονωμένου συμβούλου, αλλά απαιτεί απόλυτη σύμπνοια, συναίνεση και ενότητα σε περίπτωση που ο επόμενος πρόεδρος δεν θα διαθέτει πλειοψηφία.

Στις εκλογές της ΕΟΚ κάθε ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει μέχρι 12 υποψήφιους (μεμονωμένους) από τους περίπου 50 μέχρι στιγμής. Εφόσον ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει στο Δ.Σ., (θα αποτελείται από 18+1 άτομα και 4 ακόμη μη εκλεγμένα), τουλάχιστον δέκα σύμβουλους, θα μπορεί να λαμβάνει πιο εύκολα αποφάσεις. Διαφορετικά, θα απαιτείται η ψήφος της πλειοψηφίας για κάθε καίριο θέμα, όπως είναι και το πρώτο κρίσιμο ζήτημα του προπονητή της εθνικής ανδρών, ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά. Οπως γίνεται αντιληπτό, αν το νέο Δ.Σ. διασπαστεί σε «στρατόπεδα» και «πολιτικές», κάθε κρίσιμο ζήτημα θα κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε μια «βαβέλ» που μόνο κακό θα φέρει.

Η νέα εποχή, λοιπόν, θα δοκιμάσει στην πράξη και όχι στα λόγια τις αντοχές του ελληνικού μπάσκετ σε επίπεδο κοινών αποφάσεων και ανιδιοτελούς προσφοράς. Στο θέμα της διαιτησίας, οι κ. Λιόλιος και Φασούλας έχουν μιλήσει για επαγγελματική διαιτησία και λειτουργία της ΚΕΔ υπό τον ΕΣΑΚΕ, μια λύση που εμπεριέχει το μεγάλο ρίσκο της διαμάχης των ΚΑΕ για τον έλεγχο ορισμού των διαιτητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή