Οι Μάντης-Καγιαλής προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς – Ασημένιο με… ελληνικές ρίζες στο παγκόσμιο  

Οι Μάντης-Καγιαλής προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς – Ασημένιο με… ελληνικές ρίζες στο παγκόσμιο  

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να προσθέσουν ακόμη ένα ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή τους θα έχουν οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες των 470 ήρθαν 6οι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βιλαμούρα και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Τόκιο. Στη διοργάνωση όμως της Πορτογαλίας, στην κατηγορία των γυναικών, το ασημένιο μετάλλιο είχε ελληνικές ρίζες. Η, γεννημένη στην Ελλάδα, Αφροδίτη Ζέγκερς, με παρτενέρ τη Λόμπκε Μπερκχούτ και προπονητή τον Κώστα Τριγκώνη, ανέβηκαν στη 2η θέση του βάθρου.  

Στην κατηγορία των ανδρών των 470, στην κούρσα μεταλλίων, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από δύο πληρώματα, κάτι που δείχνει την «προίκα» που έχει η Ελλάδα σε αυτή την κλάση, η οποία δυστυχώς μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα βγει από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα και θα γίνει μικτή. Εκτός από τους Μάντη – Καγιαλή συμμετείχαν και οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός, ένα νεανικό και ταλαντούχο «δίδυμο». Τελικά, οι Ολυμπιονίκες πλασαρίστηκαν 6οι  με 99 β.π. και οι Παπουτσόγλου – Ορφανός 10οι με 118 β.π. Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Σουηδοί Ντάλμπεργκ – Μπένγκστρομ.  

Στις γυναίκες, το ασημένιο μετάλλιο είχε ελληνικό… χρώμα. Η Αφροδίτη Ζέγκερς, η οποία έμαθε ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα και στους πρώτους διεθνείς αγώνες της πήρε μέρος με τα ελληνικά χρώματα, ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου. Η Ζέγκερς έχει ως παρτενέρ τη Λόμπκε Μπερκχούτ. Προπονητής των κοριτσιών είναι ο Έλληνας πρωταθλητής Κώστας Τριγκώνης. Παγκόσμιες πρωταθλήτριες ανεδείχθησαν οι Ισπανίδες Σίλβια Μας Ντεπάρεθ και Πατρίτσια Καντέρο Ρέινα.   

Διαβάστε ακόμη: Αιμιλία Τσουλφά – Ξανά στους Ολυμπιακούς μετά από 17 χρόνια και τρία παιδιά

  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή