Η Δώρα Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς με το σπαθί της

Η Δώρα Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς με το σπαθί της

Τι δήλωσε στο kathimerini.gr ο προπονητής της αθλήτριας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκαλιά με το όνειρό της, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρίσκεται πλέον η Δώρα Γκουντούρα. Η πανύψηλη αθλήτρια της ξιφασκίας πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουδαπέστης, και με την είσοδο της στους «16» της διοργάνωσης, στη σπάθη, συγκέντρωσε 120 πόντους που της δίνουν μαθηματικά το «εισιτήριο» για τη διοργάνωση του Τόκιο. Η πρόκριση αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στο ομαδικό. 

«Ήταν μία δύσκολη διαδρομή. Είχε ωραίες και άσχημες στιγμές. Ο νέος κορωνοϊός μας έφερε και άλλες δυσκολίες. Πιστέψαμε όμως ο ένας στον άλλον και έφτασε η ώρα να ανταμειφτούν οι κόποι μας. Τώρα περιμένουμε και τους αυριανούς αγώνες στο ομαδικό ώστε να «κλειδώσει» και τυπικά η πρόκριση», δήλωσε στο kathimerini.gr ο προπονητής της αθλήτριας Θανάσης Δελενίκας.

Διαβάστε ακόμη: Αιμιλία Τσουλφά – Ξανά στους Ολυμπιακούς μετά από 17 χρόνια και τρία παιδιά

Η Δώρα Γκουντούρα ηττήθη στις «16» του αγώνα από την Κινέζα Σάο Γιάκι αλλά έδειξε, για ακόμη μία φορά, ότι διαθέτει τις δυνατότητες να διεκδικήσει ένα μετάλλιο σε μία μεγάλη διοργάνωση. Εξάλλου, είναι η μόνη Ελληνίδα ξιφομάχος που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (χάλκινο το 2019).  

Διαβάστε επίσης: Οι Μάντης-Καγιαλής στους Ολυμπιακούς – Ασημένιο με… ελληνικές ρίζες στο παγκόσμιο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή