«Πράσινο» το ντέρμπι, με το βλέμμα στα πλέι οφ

«Πράσινο» το ντέρμπι, με το βλέμμα στα πλέι οφ

Έπεσε η «αυλαία» στη κανονική περίοδο της Σούπερ Λιγκ 1

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουτηγμένη στο πράσινο ήταν η πινελιά που έδωσε το κυρίαρχο χρώμα στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και τον πλησίασε στους 2 βαθμούς, αλλά πέρα τα προφανή κέρδη της επικράτησής του σε ένα «εξάποντο» και καθοριστικό παιχνίδι, πήρε έξτρα πριμοδότηση από τον Βόλο και τον ΠΑΣ Γιάννενα, οι οποίοι αν και βαθμολογικά αδιάφοροι, νίκησαν με 1-0 την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.

Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κράτησαν τη θέση τους καθώς νίκησαν αμφότερες, με τον Ολυμπιακό να περνά από τη Λάρισα με 3-1 και τον Άρη να επικρατεί 1-0 του ΟΦΗ στο Χαριλάου, μένοντας μόνος πλέον στη 2η θέση. Αντίθετα, οι Κρητικοί γνώρισαν την 10η συνεχόμενη ήττα τους και παραμένουν στην προτελευταία θέση, σε μια μάχη ουσιαστικά τεσσάρων ομάδων όπου κέρδη, μικρά έστω, υπήρξαν μόνο για τη Λαμία μετά το 0-0 στην έδρα της με τον Ατρόμητο. Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε 1-0 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα και παραμένει βυθισμένος στην αβεβαιότητα.

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του (Αγιούμπ, Μακέντα, Χατζηγιοβάνη, Νιάς) πήρε προβάδισμα με κεφαλιά του Μακέντα στο 39’, στην πρώτη και τελευταία τελική του προσπάθεια στο α’ ημίχρονο, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το κέντρο και είχε τον έλεγχο, αλλά στο β’ μέρος, έχασε το ρυθμό του και έδωσε δικαιώματα στον Παναθηναϊκό να προσεγγίσει διαφορετικά το παιχνίδι. Με πετυχημένες αλλαγές, ο Μπόλονι φρέσκαρε την ομάδα του επιθετικά με τους Καρλίτος, Ενμπαγκοτό, Ιωαννίδη και δικαιώθηκε, γιατί αυτοί οι τρεις πρωταγωνίστησαν στη φάση του 2-0 στο 82’, με σκόρερ τον Ιωαννίδη. Το γκολ του Κρμέντσικ στο επόμενο λεπτό κράτησε τον ΠΑΚ στο παιχνίδι, αλλά μέχρι εκεί. Δεν απείλησε, δεν σκόραρε και έμεινε με μόνο μία νίκη σε ντέρμπι σε όλη την κανονική διάρκεια της περιόδου!

Παρά τις πολλές αλλαγές του Μαρτίνς και την έλλειψη μεγάλου βαθμολογικού κινήτρου, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 στο Αλκαζάρ τη Λάρισα που «καιγόταν» για βαθμούς στη μάχη της παραμονής, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την προέλασή του προς τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 33’ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Χασάν, έκαναν το 2-0 με τον Ανδρούτσο στο 55’ και έκλεισαν το σκορ με τον Ελ Αραμπί στο 80’, ο οποίος έφτασε τα 19 προσωπικά γκολ και είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Η Λάρισα μείωσε στο 87’ με τον Νούνιτς, μετά από χρήση VAR. Χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΛ εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις στη διάρκεια του αγώνα, διαμαρτυρόμενη για τη διαιτησία, κυρίως για τη φάση του πέναλτι στον Χασάν.

Ο Άρης έλυσε από την αρχή τον όποιο γρίφο που πήγε να του βάλει ο ΟΦΗ, πετυχαίνοντας από το 6’ γκολ με τον Μήτρογλου. Δεν σκόραρε άλλη φορά για να ηρεμήσει, αλλά οι Κρητικοί ήταν ακίνδυνοι επιθετικά και δεν απείλησαν. Το ίδιο φλύαρη και ακίνδυνη αποδείχθηκε και η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε 1-0 στο Βόλο (45+3 πέναλτι Δουβίκας) και έχασε έδαφος ενόψει των πλέι οφ. Δεν απείλησε ιδιαίτερα, μάλιστα, ούτε μετά την αποβολή του Μπαριέντος στο 86’. Πολύτιμο έδαφος έχασε και ο Αστέρας Τρίπολης, μετά την εντός έδρας ήττα του από τον ΠΑΣ Γιάννενα με 1-0. Πριν το γκολ του Μπρένερ στο 85’, είχαν προηγηθεί δύο δοκάρια για τους φιλοξενούμενους (14’ Παμλίδης, 23’ Ελευθεριάδης) και ένα για τους γηπεδούχους (47’ Λουίς Φερνάντες).

Η Λαμία είχε μεγάλη ευκαιρία για να νικήσει με το χαμένο πέναλτι του Ντέλετιτς στο 45’ (απέκρουσε ο Μανδάς), έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο και δεν πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, παρότι έχει ένα διακριτό προβάδισμα από τις άλλες ομάδες στην ουρά της βαθμολογίας. Ο Απόλλωνας έψαξε μια τέτοια ανάσα για να ηρεμήσει και την πήρε τελικά, επικρατώντας 1-0 στη Ριζούπολη επί του Παναιτωλικού, χάρις σε ένα γκολ του Σλίβκα στο 63’.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα (26η αγωνιστική):

  • Λάρισα-Ολυμπιακός 1-3,
  • Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 1-0,
  • Άρης-ΟΦΗ 1-0,
  • Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννενα 0-1,
  • Βόλος-ΑΕΚ 1-0,
  • Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1,
  • Λαμία-Ατρόμητος 0-0.  

Η τελική βαθμολογία (26 αγωνιστικές):  

  1. Ολυμπιακός 67 
  2. Άρης 51 
  3. ΑΕΚ 48 
  4. ΠΑΟΚ 47 
  5. Παναθηναϊκός 45 
  6. Αστέρας Τρίπολης 42 
  7. Βόλος 33 
  8. ΠΑΣ Γιάννενα 31 
  9. Απόλλων 28 
  10. Ατρόμητος 28 
  11. Λαμία 23 
  12. Παναιτωλικός 20 
  13. ΟΦΗ 19 
  14. Λάρισα 16  

Η (ηλεκτρονική) κλήρωση για τα πλέι οφ θα γίνει ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας στις 18:30 και αμέσως μετά (19:15) θα ακολουθήσει αυτή των πλέι άουτ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή