«Μάχη» για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον Ζαγοράκη

«Μάχη» για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον Ζαγοράκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα κατά την οποία –η μία μετά την άλλη– οι ποδοσφαιρικές ενώσεις δηλώνουν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Θοδωρή Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ, συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τις υποψηφιότητες των μελών που θα τον πλαισιώσουν στην Εκτελεστική Επιτροπή. 

Η διορία για την υποβολή τους λήγει απόψε το βράδυ και είναι φυσιολογικό να έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον, καθώς από τα πρόσωπα που θα έχει δίπλα του ο πρώην αρχηγός της Εθνικής, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το αν θα επιτύχει στο έργο του. 

Παρότι η υποψηφιότητα Ζαγοράκη έχει το προφίλ της κοινής αποδοχής, προκαλεί συζητήσεις το γεγονός πως ήδη φέρεται να έχει «εξασφαλιστεί» η εκλογή μελών που πρόσκεινται στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ. 

Μάλιστα, οι 7 από τους 11 είναι ήδη μέλη της ΕΠΟ στη διοίκηση Γραμμένου και κανένας προς το παρόν δεν είναι επιλογής του ίδιου του Ζαγοράκη. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου, να αναβαθμίζεται καταλαμβάνοντας την καίρια θέση του αναπληρωτή προέδρου και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πέλλας, Στέργιο Αντωνίου, να παραμένει στη θέση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας. 

Κι όλα αυτά, όταν πρώην συμπαίκτες του «Ζαγόρ» στην ομάδα του Euro 2004, όπως ο Αγγελος Χαριστέας, δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια, συμπλέοντας με τις ενωτικές προγραμματικές δηλώσεις του Ζαγοράκη με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί πως θα ήθελε μια ΕΠΟ που θα εκφράζει όλες τις τάσεις.

Με δεδομένο πως στη 17μελή διοίκηση της Ομοσπονδίας εκπροσωπούνται επίσης, εξ οφίτσιο η Σούπερ Λιγκ 1 (ο πρόεδρος και άλλα τρία μέλη της) και η Σούπερ Λιγκ 2 (πρόεδρος), μένει να φανούν οι τελικοί συσχετισμοί κι αν αυτοί είναι ικανοί να υποστηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσω της ολιστικής μελέτης των FIFA – UEFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή