Σπουδαία νίκη της λαβωμένης ΑΕΚ κόντρα στη Στρασμπούρ

Σπουδαία νίκη της λαβωμένης ΑΕΚ κόντρα στη Στρασμπούρ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε από τις πολλές και σημαντικές απουσίες της και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας της Στρασμπούρ με 77-68. 

Με μόλις δέκα παίκτες παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ η Ενωση, που είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Γκίκα, Ζήση, Γιάνκοβιτς, Μορέιρα και Σλότερ αλλά με ομαδικότητα και ισορροπημένο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη σπουδαία επιτυχία. Με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο και με αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια (5/5 τρίποντα), οι «κιτρινόμαυροι» πήραν αυτό που ήθελαν, ξεκινώντας την αντεπίθεσή τους στο φινάλε της δεύτερης περιόδου, με τον κορυφαίο Κιμ Λάνγκφορντ. 

Οι κινήσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου από τον πάγκο σε συνδυασμό με δύο καθοριστικά τρίποντα του Χρυσικόπουλου και τον έλεγχο στα ριμπάουντ, έδωσαν στην ΑΕΚ τη νίκη, η οποία όμως συνοδεύτηκε από ακόμη έναν τραυματισμό, του Μόουζες, λίγο πριν από το τέλος, που γύρισε το πόδι του και αποχώρησε υποβασταζόμενος. 

Συγχαρητήρια για την ετοιμότητα των συμπαικτών του έδωσε ο Λίνος Χρυσικόπουλος μετά τη λήξη του αγώνα: «Το να είσαι έτοιμος τις φορές που δεν είσαι θεωρητικά βασικός παίκτης της 12άδας είναι πολύ σημαντικό. Συγχαρητήρια στον Μωραΐτη και στον Γόντικα. Εδειξαν ετοιμότητα, έκαναν τη διαφορά», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Θα αντέξει η ΑΕΚ, θα αντέξει. Είμαστε σκληρή ομάδα και θα αντέξουμε». 

ΑΕΚ: Χρυσικόπουλος 15 (3), Λάνγκφορντ 19 , Λοτζέσκι 5 (1), Μέικον 9 (1), Μωραΐτης 5 (1), Γόντικας 2, Κατσίβελης 5, Μαυροειδής 9, Μόουζες 8 (2), Ρογκαβόπουλος.
ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ: Μπόχατσικ 14 (2), Λάνσντοουν 10 (2), Μέιγ 10 (2 ), Ουντάνο 6, Γουέινραϊτ 4, Καβαλιέρ 7 (1), Τζέφερσον 11 (1), Μορίν 6, Τσικαμπού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή