Αντίο με ψηλά το κεφάλι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ελ Αραμπί σκόραρε ξανά, ο Ολυμπιακός έφυγε και πάλι νικητής από το «Εμιρέιτς», όμως το τελικό 1-0 κόντρα στην Αρσεναλ δεν του αρκούσε για να φτάσει σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Η ήττα του με 3-1, την περασμένη Πέμπτη στο «Καραϊσκάκη» αποδείχτηκε τελικά καταδικαστική, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να αποκλειστούν από το Γιουρόπα Λιγκ, όπως και πέρυσι στη φάση των «16» και πάλι από αγγλική ομάδα. Η υπόσχεση, πάντως, που είχαν δώσει όλοι στην ομάδα τηρήθηκε. Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι, παλεύοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό να πετύχει αυτό που πριν την σέντρα έμοιαζε ακατόρθωτο. Παράλληλα, οι πρωταθλητές επικράτησαν για δεύτερη σερί σεζόν μέσα στο «Εμιρέιτς» και μετρούν πλέον τρεις νίκες στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στην Αρσεναλ που άγγιξε το 1-0 με τον Πεπέ στο 18ο λεπτό, με τον νεαρό επιθετικό να αποφεύγει και τον Σα, όμως ο Παπασταθόπουλος έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε έξω σε κόρνερ, αντί να καταλήξει στην κενή εστία. Η φάση που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα έγινε δύο λεπτά μετά. Ο Σα με βολέ έβγαλε τον Ελ Αραμπί σχεδόν τετ α τετ με τον Λένο, όμως ο Μαροκινός θέλησε αντί να πλασάρει να σουτάρει δυνατά. Η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Γερμανού γκολκίπερ και έφυγε κόρνερ. Ισως αν εδώ γινόταν το 0-1, η ιστορία να είχε διαφορετικό φινάλε.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και τελικά βρήκε το πρώτο από τα γκολ που έψαχνε στο 51ο λεπτό. Ο Ελ Αραμπί, μετά από αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και αυτή τη φορά του έκανε το χατίρι, με τον Μαροκινό να χρίζεται σκόρερ σε τρίτο συνεχόμενο ματς απέναντι στην Αρσεναλ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν στη συνέχεια για ένα δεύτερο γκολ, όμως η αποστολή τους δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο όταν στο 82ο λεπτό, ο Μπα είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για φάουλ και για έντονη διαμαρτυρία. Όπως ήταν φυσικό με δέκα παίκτες πλέον, εξανεμίστηκαν και όσες ελάχιστες ελπίδες είχαν απομείνει.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (82’ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Ελνένι (57’ Πάρτεϊ), Θεμπάγιος (57’ Έντεγκααρντ), Τζάκα, Σμιθ-Ρόου (82’ Μαρτινέλι), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος (62’ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84’ Λαλά), Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (84’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (62’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή