Μία κανονιά δεν ήταν αρκετή για τον Ολυμπιακό

Μία κανονιά δεν ήταν αρκετή για τον Ολυμπιακό

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά το εμπόδιο που είχε μπει από το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ήταν πολύ υψηλό για να το ξεπεράσει. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Αρσεναλ στο «Εμιρέιτς», όμως το 3-1 υπέρ των Λονδρέζων πριν από μία εβδομάδα, αποδείχθηκε καταδικαστικό για τους «ερυθρόλευκους» που έμειναν εκτός Γιουρόπα Λιγκ, φτάνοντας όπως και πέρυσι μέχρι τους «16» της διοργάνωσης.

Ομως ακόμα και έτσι, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, όπως είχε υποσχεθεί ο Μαρτίνς με ψηλά το κεφάλι, προσπαθώντας μέχρι το τελευταίο λεπτό να πετύχει αυτό που πριν από τη σέντρα έμοιαζε ακατόρθωτο. Παράλληλα, οι πρωταθλητές επικράτησαν για δεύτερη σερί σεζόν μέσα στο «Εμιρέιτς» και μετρούν πλέον τρεις νίκες στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τελικά να ξεκινήσει με 5-4-1, θέλοντας αρχικά να προστατεύσει την εστία του Σα και να μείνει η ομάδα του όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο παιχνίδι. Στο πρώτο 15λεπτο, ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα, όχι όμως την ανάπτυξη που θα του επέτρεπε να γίνει απειλητικός. Αντίθετα, η Αρσεναλ παίζοντας κυρίως με μακριές μπαλιές άγγιξε το 1-0 με τον Πεπέ στο 18ο λεπτό, με τον νεαρό επιθετικό να αποφεύγει και τον Σα, όμως ο Παπασταθόπουλος έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε κόρνερ, αντί να καταλήξει στην κενή εστία. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 20ό λεπτό, όταν έπειτα από βολέ του Σα, ο Ελ Αραμπί βγήκε απέναντι στον Λένο, όμως ο Μαροκινός αντί να πλασάρει, σούταρε δυνατά και ο Γερμανός γκολκίπερ έδιωξε με το γόνατο. Ισως αν εδώ γινόταν το 0-1, η ιστορία να είχε διαφορετικό φινάλε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να ρισκάρει, καθώς πλέον τα περιθώρια είχαν στενέψει απελπιστικά. Το γρήγορο γκολ που αναζητούσε ήρθε στο 51ο λεπτό, όταν ο Ελ Αραμπί σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και αυτή τη φορά του έκανε το χατίρι, με τον Μαροκινό να σκοράρει σε τρίτο συνεχόμενο ματς απέναντι στην Αρσεναλ. Οι «ερυθρόλευκοι» κυνήγησαν στη συνέχεια με όσες δυνάμεις είχαν ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε το ματς… ροντέο, με τον Μαρτίνς να βοηθάει και με τις κινήσεις του από τον πάγκο. Ομως το 2-0 δεν ήρθε ποτέ, ενώ από την άλλη, η Αρσεναλ είχε σημαντικές στιγμές με τον Πεπέ και τον Ομπαμεγιάνγκ για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως αυτές σταμάτησαν είτε στον Σα είτε στην αστοχία των επιθετικών της αγγλικής ομάδας.

Η αποστολή του Ολυμπιακού δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο όταν στο 82ο λεπτό ο Μπα είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για φάουλ και για έντονη διαμαρτυρία. Οπως ήταν φυσικό, με δέκα παίκτες πλέον, εξανεμίστηκαν και όσες ελάχιστες ελπίδες είχαν απομείνει.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν (82΄ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Ελνένι (57΄ Πάρτεϊ), Θεμπάγιος (57΄ Εντεγκααρντ), Τζάκα, Σμιθ-Ρόου (82΄ Μαρτινέλι), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος (62΄ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84΄ Λαλά), Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (84΄ Μπουχαλάκης), Μασούρας (62΄ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Μετά τους χθεσινούς αγώνες, στους προημιτελικούς προκρίθηκαν οι Αρσεναλ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αγιαξ, Ρόμα, Γρανάδα, Βιγιαρεάλ, Σλάβια Πράγας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή