Ολυμπιακός: να ξεπερνά ακόμα και τις «λεπτομέρειες»

Ολυμπιακός: να ξεπερνά ακόμα και τις «λεπτομέρειες»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλο ένα ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού έφτασε στο τέλος του. Ο αποκλεισμός από την Αρσεναλ αφήνει μια… γλυκόπικρη γεύση στον κόσμο του, αφού η νίκη το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο έδειξε πως μπορούσε να την είχε προσπεράσει.

Οχι πως ήταν καλύτερη ομάδα από την πανάκριβη αντίπαλό του, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα και των «φτωχών», αυτό το εισιτήριο της πρόκρισης κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ειδικά σε αυτές του αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ομως όσοι είναι υπεύθυνοι για το μέλλον αυτής της ομάδας, θα αδικήσουν τους εαυτούς τους και αυτό που έχουν πετύχει αν «κρυφτούν» πίσω από αυτές. Αντιθέτως, πρέπει να τις βάλουν στο… τραπέζι, να τις αναλύσουν και να φροντίσουν να μην τις ξαναβρούν μπροστά τους.

Γιατί είναι γεγονός πως αυτή η ομάδα έχει προοπτικές. Μπορεί να κάνει την υπέρβαση εκτός συνόρων και να γράψει ιστορία. Δεν είναι… φωτοβολίδα, αλλά χτίστηκε με υπομονή και σχεδιασμό. Σίγουρα υπήρξαν λάθη, ακόμα κι από τον δημιουργό της, τον Πέδρο Μαρτίνς. Ομως όπως ο τελευταίος «διδάσκεται» από αυτά και τα διορθώνει, το ίδιο πρέπει να κάνει και η διοίκηση.

Κι αυτή απέδειξε, όταν κράτησε τον Πορτογάλο προπονητή σε μία περίοδο χωρίς τίτλο, ότι σχεδιάζει με το βλέμμα στο μέλλον. Θα πρέπει όμως τώρα να τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Η συμμετοχή στη διαδικασία για την πρόκριση στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ θεωρείται σίγουρη, αλλά πλέον αυτό δεν είναι αρκετό για τον κόσμο του Ολυμπιακού, που όπως επαναλαμβάνει συνέχεια ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Μαρινάκης, συνεχίζει να ονειρεύεται.

Για να γίνουν όμως τα όνειρα πραγματικότητα, είναι απαραίτητο να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες της ύπαρξης των «λεπτομερειών». Και για να συμβεί αυτό είναι να καλυφθούν τα κενά που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της περιόδου και ειδικά στα κρίσιμα νοκ άουτ παιχνίδια, στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή