Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απουσία του Δημήτρη Γιαννούλη παραμένει μεγάλος μεν αλλά ευτυχώς ο μόνος πονοκέφαλος του Τζον Φαντ Σιπ λίγες ώρες πριν από την αυριανή πρεμιέρα της εθνικής μας ομάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, με αντίπαλο την Ισπανία, μια ομάδα που προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί του 2ου ομίλου και μία από τις πιο ισχυρές υποψηφιότητες για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Πολύ πρόωρο να πει κανείς τόσο μεγάλη κουβέντα για μια διοργάνωση που βρίσκεται ακόμα στην αφετηρία της, αλλά είναι τέτοια η ποιότητα της ισπανικής αρμάδας, που ο αγώνας μαζί της μοιάζει με ένα ψηλό βουνό για κάθε αντίπαλο, πόσο μάλλον για την ανανεωμένη Εθνική μας που κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσει λίγο από το χαμένο έδαφος των τελευταίων χρόνων. 

Η προετοιμασία της «γαλανόλευκης» ολοκληρώθηκε επί ελληνικού εδάφους και σήμερα στις 11 το πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει με πτήση τσάρτερ για τη Γρανάδα, την όμορφη πόλη του ισπανικού νότου που θα φιλοξενήσει αύριο (21.45) το παιχνίδι. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής δεν προέκυψε και έτσι το μόνο όνομα στο απουσιολόγιο του Φαντ Σιπ είναι αυτό του Γιαννούλη. Ο αριστερός αμυντικός της Νόριτς έχει διάσειση και δεν του επιτράπηκε από τους γιατρούς της ομάδας του να ταξιδέψει στην Ισπανία. Εάν είναι καλύτερα, θα ενσωματωθεί στην Εθνική μας την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για να παίξει στο φιλικό της Κυριακής με την Ονδούρα στην Τούμπα και στο παιχνίδι της Τετάρτης με τη Γεωργία στο ίδιο γήπεδο, στη 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης. 

Στους 25 παίκτες της αποστολής που θα ταξιδέψει για τη Γρανάδα, νέα πρόσωπα είναι οι «παλιοί» Κυριάκος Παπαδόπουλος και Καπίνο, μαζί με τους Ανδρούτσο, Μαυροπάνο και Δουβίκα. Εκτός κλήσεων έμειναν για διάφορους λόγους (αγωνιστικούς και υγείας) οκτώ παίκτες που ήταν μέχρι πρόσφατα στις επιλογές του Ολλανδού τεχνικού. Οι Μιχαϊλίδης, Λυκογιάννης, Ρότα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπάρκας, Λαμπρόπουλος και Κουλούρης τέθηκαν μέχρι νεωτέρας εκτός ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι έχει κλείσει ερμητικά η πόρτα. Θα έχουν ξανά τις ευκαιρίες τους, κάτι που ισχύει και για τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά εάν αποφασίσουν να επιστρέψουν. Οσο παραμένουν αρνητικοί, δεν θα κληθούν με το… ζόρι.  

Αύριο θα γίνει και το άλλο παιχνίδι του ομίλου μας, ανάμεσα στη Σουηδία και τη Γεωργία. Το Κόσοβο που συμπληρώνει τον 2ο όμιλο έχει ρεπό την 1η αγωνιστική. Η πρεμιέρα στους 5 από τους 10 προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης γίνεται σήμερα, με τις αναμετρήσεις Ολλανδία – Τουρκία, Γαλλία – Ουκρανία και Βέλγιο – Ουαλλία να ξεχωρίζουν. Σήμερα αγωνίζεται και η Κύπρος η οποία φιλοξενεί στη Λευκωσία τη Σλοβακία και με νίκη θα δείξει ότι μπορεί να παίξει ένα καλύτερο ρόλο από αυτόν του ρυθμιστή. 

• Με δύο προβλήματα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία της εθνικής μας ελπίδων για το αυριανό (17.00) παιχνίδι της με την Κύπρο στη Λεωφόρο, στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21. Οι Μπότος και Γ. Χριστόπουλος ένιωσαν ενοχλήσεις στη χθεσινή προπόνηση και η συμμετοχή τους θα κριθεί σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή