Βαριά ήττα ΑΕΚ, έμεινε πρώτη η Νίζνι

Βαριά ήττα ΑΕΚ, έμεινε πρώτη η Νίζνι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ πάλεψε όσο μπορούσε αλλά υποτάχθηκε στη σκληροτράχηλη Στρασμπούρ με 91-73  και στα πολλά προβλήματά της, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στο Basket Champions League (2 νίκες – 1 ήττα). Παράλληλα οι Γάλλοι, που με αυτή τη νίκη έφτασαν στο 1-3, έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στους «8», υπερκαλύπτοντας και την ήττα των εννέα πόντων στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η Ενωση που πήγε στη Γαλλία χωρίς τους Μορέιρα, Σλότερ, Γόντικα, Ζήση, Γιάνκοβιτς, είδε τις επιλογές της στη θέση του σέντερ να περιορίζονται ακόμη περισσότερο, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του ματς, καθώς ο Μαυροειδής τραυματίστηκε στο ζέσταμα, με τους Μόουζες που μόλις επέστρεψε από τον τραυματισμό του και Χρυσικόπουλο να είναι οι μόνοι που υπολογίζονται για τη θέση «5».  

Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησαν, στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, με ένα επιμέρους 7-17 οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν στο -3 (38-35) και έμειναν στο παιχνίδι, κλείνοντας το ημίχρονο με -7. Ωστόσο, η τρίτη περίοδος αποδείχθηκε καταστροφική για το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που χωρίς συγκέντρωση, με κακή κυκλοφορία, πολλά λάθη αλλά και μια εχθρική διαιτησία με ακατανόητα σφυρίγματα, έδωσε τη δυνατότητα στους Γάλλους να ξεφύγουν και να μεγεθύνουν τη διαφορά στην τελευταία περίοδο. Τα δωδεκάλεπτα: 31-22, 52-45, 73-58, 91-73.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ: Τζέφερσον 18 (2), Καβαλιέρ 12 (1), Ουντανό 2, Λάνσνταουν 7, Μιγιέμ, Μπόχατσικ 7, Φρις 12, Μεγιέ 5, Ουέινραϊτ 10, Μορέν 12, Κόλσον 18 (1).
ΑΕΚ: Μέικον, Λάνγκφορντ 20 (1), Κατσίβελης, Μόουζες 15, Γκίκας, Μωραΐτης 4 (1), Ματσιούλις 7, Χρυσικόπουλος 9 (2), Λοτζέσκι 7 (1), Ρογκαβόπουλος 3 (1).

• Η ΑΕΚ αύριο θα αντιμετωπίσει τη Νίζνι στη Ρωσία που παρέμεινε αήττητη (3-0) στον όμιλο, επικρατώντας της Τουρκ Τέλεκομ (1-3) με 96-82. Κορυφαία εμφάνιση έκανε ο Κέισι Σέπαρντ με 32 πόντους και 8/9 τρίποντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή