Να δείξει ότι είναι ομάδα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ταξίδι της με στόχο να φτάσει μέχρι τα γήπεδα του Κατάρ το 2022 ξεκινά απόψε (21:45) η εθνική ομάδα, που αντιμετωπίζει στη Γρανάδα το φαβορί του ομίλου, Ισπανία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Σίγουρα η αποστολή δεν είναι εύκολη, από τη στιγμή κατά την οποία στον ίδιο όμιλο, τον 2ο, υπάρχουν ακόμα η Σουηδία που ενισχύθηκε με την επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η Γεωργία και το Κόσοβο. Είναι δεδομένο ότι οι «φούριας ρόχας» έχουν τον πρώτο λόγο για το απευθείας εισιτήριο, ενώ η Ελλάδα θέλει να παλέψει για τη 2η θέση που στέλνει τις ομάδες σε διαδικασία πλέι οφ. Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση προκρίνονται απευθείας οι δέκα πρώτοι των ομίλων, ενώ οι δέκα δεύτεροι μαζί με δύο ομάδες που θα προέρχονται από το Nations League θα σχηματίσουν τα πλέι οφ. Αυτές οι 12 ομάδες θα διεκδικήσουν τρία εισιτήρια προκειμένου να συμπληρωθούν οι 13 θέσεις που δικαιούται η UEFA στην τελική φάση.

Οσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Τζον Φαντ Σιπ, φαίνεται να έχει αποφασίσει για την αμυντική του γραμμή, ενώ όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις υπάρχουν αρκετά διλήμματα. Ο Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μπακάκης (που κλήθηκε τη Δευτέρα), Τσιμίκας, Τζαβέλλας και Παπαδόπουλος θα αποτελέσουν την τετράδα της άμυνας. Ζέκα και Μπουχαλάκης θεωρούνται επίσης σίγουροι, ενώ αν τελικά ο Ολλανδός θα επιλέξει τριάδα στα χαφ, αυτή θα τη συμπληρώσει ο Μπακασέτας. Οσον αφορά τις άλλες θέσεις, τις διεκδικούν έξι παίκτες, οι Γιακουμάκης, Φορτούνης, Μάνταλος, Λημνιός, Πέλκας, Μασούρας και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα επιλέξει να παίξει με καθαρό «εννιάρι» (Γιακουμάκης), ή στην κορυφή θα είναι ο Φορτούνης. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σουηδία υποδέχεται τη Γεωργία, ενώ ρεπό έχει το Κόσοβο.

• Σήμερα επίσης ξεκινά την προσπάθειά της η εθνική ομάδα U21 στα προκριματικά του ΕURO. Το συγκρότημα του Γιάννη Γκούμα υποδέχεται στις 5.30 το απόγευμα την Κύπρο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή