Τριήμερο κρίσιμων εκλογών σε ακόμη 13 Ομοσπονδίες

Τριήμερο κρίσιμων εκλογών σε ακόμη 13 Ομοσπονδίες

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα τριήμερο (27-28-29/3) σοβαρών αποφάσεων για τον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτό που ξεκινά σήμερα, καθώς σε 13 συνολικά Ομοσπονδίες θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες.

Ποδόσφαιρο (27/3): Επειτα από έντονο παρασκήνιο, συνεχείς αναβολές και ανατροπές, όλα είναι έτοιμα για τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ. Η εκλογή του πρώην αρχηγού της «χρυσής» εθνικής ομάδας του Euro 2004 Θοδωρή Ζαγοράκη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρά το γεγονός πως πριν από δέκα ημέρες προέκυψε και δεύτερη υποψηφιότητα, αυτή του προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνου Νίκα. Αντίθετα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και πόσοι από τους πέντε πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές (Χαριστέας, Σεϊταρίδης, Δ. Παπαδόπουλος, Καφές, Ανατολάκης) που θα ήθελε να έχει στο νέο συμβούλιο ο Ζαγοράκης θα εκλεγούν από τις 54 ΕΠΣ και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2 που έχουν δικαίωμα ψήφου. Κι αυτό καθώς οι ενώσεις που πρόσκεινται σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και είναι η μεγάλη πλειοψηφία στην Ομοσπονδία, προτάσσουν τους δικούς τους υποψηφίους. Εκτός του προέδρου και των 11 μελών που θα εκλεγούν, τη 17μελή εκτελεστική επιτροπή απαρτίζουν, επίσης, εξ οφίτσιο η Σούπερ Λιγκ (ο πρόεδρός της και άλλα τρία μέλη της) και η Σούπερ Λιγκ 2 (πρόεδρος). 

Βόλεϊ (27/3): Αμφίρροπη προμηνύεται η «μάχη» στην ΕΟΠΕ, όπου ψηφίζουν 280 σωματεία και οι υποψήφιοι είναι δύο: ο παλαίμαχος διεθνής άσος των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού Μιχάλης Τριανταφυλλίδης και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και παλαίμαχος διαιτητής Γιώργος Καραμπέτσος.

Τένις (27/3): Τρεις είναι οι υποψήφιοι στην ΕΦΟΑ και ψηφίζουν 116 σωματεία. Ο Δημήτρης Σταματιάδης, γενικός γραμματέας στις διοικήσεις Ζαννιά, ο παλιός πρωταθλητής Θοδωρής Γκλαβάς και ο πρώην αθλητής Γιάννης Σερκεδάκης.

Αρση βαρών (27/3): 38 σωματεία θα αποφασίσουν ανάμεσα στον δικηγόρο και πρόεδρο του Σπάρτακου Ιωαννίνων Τάσο Λάγκα που υποστηρίζει ο Πύρρος Δήμας και τον παλιό πρωταθλητή Γιάννη Γέροντα που έχει τη στήριξη αρκετών ολυμπιονικών.

Κωπηλασία (27/3): Οι δύο πρώην πρωταθλητές και νυν επιστήμονες Γιάννης Βράμπας και Βασίλης Λυκομήτρος είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΕΚΟΦΝΣ. Θα ψηφίσουν 29 σωματεία.

Πάλη (27 ή 30/3): Αναμετρούνται οι Γιάννης Αρζουμανίδης, Στέργιος Λεωνάκης και Θόδωρος Συνοδινός. Αν δεν υπάρξει απαρτία στη σημερινή Γ.Σ. οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τρίτη.

Σκοποβολή (27/3): Μοναδικός υποψήφιος στη ΣΚΟΕ, ο νυν πρόεδρος Θανάσης Παπαγεωργίου.

Τάε κβον ντο (28/3): Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος διεκδικεί την προεδρία, με αντιπάλους τον νυν γραμματέα της ΕΛΟΤ Μιχάλη Φυσεντζίδη και την Παρθένα Ζαγγελίδου. Ψηφίζουν 130 σωματεία. 

Καράτε (28/3): Στην ΕΛΟΚ δύο είναι οι μονομάχοι: Ο Θεόδωρος Μαργαρίτης και ο Εμμανουήλ Αρβανίτης.

Κανόε καγιάκ (28/3): Μοναδικός υποψήφιος ο Σπύρος Κατσαβός. 

Κολύμβηση (29/3): Τέλος εποχής μετά 30 και πλέον χρόνια για τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο στην ΚΟΕ. Ο ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης και ο παλαίμαχος διεθνής πολίστας Κυριάκος Γιαννόπουλος είναι οι δύο υποψήφιοι. Ψηφίζουν 202 σωματεία.      

Ιππασία (29/3): Υποψήφιος ο Κώστας Καρακασίλης.

Τζούντο (29/3): Υποψήφιοι οι Δημήτρης Μιχαηλίδης και Βίκτωρας Σιώπης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή