Ένα ακόμη μικρό θαύμα του Λιούις Χάμιλτον

Ένα ακόμη μικρό θαύμα του Λιούις Χάμιλτον

Θρίαμβος του Βρετανού στο πρώτο γκραν πρι Φόρμουλα 1 της χρονιάς

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εμφατική υπογραφή του Λούις Χάμιλτον έκλεισε το πρώτο γκραν-πρι της χρονιάς, στο Μπαχρέιν. Παρά τους εντυπωσιακά καλύτερους χρόνους που πετύχαινε η ομάδα της Red Bull σε όλες τις δοκιμές και τις κατατακτήριες, την τελευταία λέξη την είχε πάλι η Mercedes, πολύ απλά επειδή ο Χάμιλτον κατάφερε να κάνει άλλο ένα μικρό θαύμα!

«Απίστευτο» ήταν ο τίτλος της ανάρτησης της Mercedes στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter, γιατί έτσι όπως ξεκίνησε ο αγώνας με τον Φερστάπεν να οδηγεί επιβλητικά ένα ταχύτερο μονοθέσιο, κανείς δεν περίμενε ότι ο Άγγλος πιλότος θα είχε τρόπο να τον ξεπεράσει.  

Με την επιλογή σκληρής γόμας στα ελαστικά του μετά τον 12ο γύρο, ο Χάμιλτον άρχισε να κερδίζει έδαφος και να ροκανίζει τη διαφορά από τον Ολλανδό που κράτησε τη μεσαία γόμα μέχρι τον 40ο γύρο, όταν μπήκε στα pit για να χρησιμοποιήσει κι αυτός σκληρή. Η γρήγορη αλλαγή επέτρεψε στον πιλότο της Red Bull να ξαναπάρει κεφάλι στην κούρσα στον 53ο γύρο, αλλά ο Χάμιλτον δεν παράτησε ποτέ μια μάχη που έμοιαζε χαμένη. Μένοντας όσο πιο κοντά μπορούσε, εκμεταλλεύθηκε γρήγορα ένα λάθος του Φερστάπεν στη στροφή 4 που τον έβγαλε για λίγο εκτός πίστας, πέρασε μπροστά και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι το τέλος, οδηγώντας στο όριο στους τελευταίους δύο γύρους.  

Ήταν η 96η νίκη στην καριέρα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά δεν θα είναι εύκολο να τις… εκατοστίσει στη διάρκεια της περιόδου, αν η Mercedes δεν βρει τρόπο να βελτιώσει το μονοθέσιό της και να πλησιάσει τον πήχη που έχει σηκώσει πολύ ψηλά εφέτος η Red Bull.

Την 3η θέση κατέλαβε ο Μπότας, καθώς ο άλλος πιλότος της Red Bull, Σέρχιο Πέρες, ξεκίνησε τελευταίος και με τρομερή αντεπίθεση τερμάτισε στην 5η θέση. 

Η κατάταξη στις πρώτες 10 θέσεις που πριμοδοτούνται βαθμολογικά: 

1) Λούις Χάμιλτον Mercedes 

2) Μάξ Φερστάπεν Red Bull 

3) Βάλερι Μπότας Mescedes  

4) Λάντο Νόρις McLaren 

5) Σέρχιο Πέρες Red Bull 

6) Σαρλ Λεκλέρ Ferrari 

7) Ντάνιελ Ρικιάρντο McLaren 

8) Κάρλος Σάινθ Ferrari 

9) Γιούκι Τσουνόντα Alpha Tauri 

10) Λανς Στρολ Aston Martin 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή