Τεράστια επιτυχία για τη Σάκκαρη: Νίκησε το Νο2 στον κόσμο και πέρασε στα ημιτελικά του Μαϊάμι

Τεράστια επιτυχία για τη Σάκκαρη: Νίκησε το Νο2 στον κόσμο και πέρασε στα ημιτελικά του Μαϊάμι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη, επικρατώντας του Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ναόμι Οσάκα και κατακτώντας μια επική πρόκριση στα ημιτελικά του Μαϊάμι Όπεν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και πήρε το πρώτο σετ με το εκκωφαντικό 6-0 απέναντι σε μια αθλήτρια που παρέμενε αήττητη από τον Φεβρουάριο του 2020.

Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-4 γκέιμς, η Σάκκαρη πήρε τα επόμενα πέντε και κατάκτησε το σετ με 6-4 και μαζί την τεράστια νίκη.

Η επιτυχία της Σάκκαρη είναι απίστευτη, αν αναλογιστεί κάποιος ότι παραχώρησε μόλις τέσσερα γκέιμς απέναντι σε μια αθλήτρια κορυφαίου επιπέδου και κάτοχο τεσσάρων τίτλων Γκραν Σλαμ, η οποία είχε να ηττηθεί από τις 20 Φεβρουαρίου 2020, μετρώντας 23 σερί νίκες.

Το τένις της ήταν από την αρχή πολύ επιθετικό και δεν άφησε περιθώριο στην 24χρονη Γιαπωνέζα αντίπαλό της, την οποία πίεσε αφόρητα. Τώρα περιμένει την αντίπαλό της, η οποία προκύψει από τη νικήτρια του ζεύγους ανάμεσα στην Καναδή Μπιάνκα Αντρεέσκου και την Ισπανίδα Σάρα Σορίμπες Τόρμο.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Σάκκαρη έκανε ό,τι ήθελε, καθώς ο άνεμος επηρρέασε την Οσάκα αλλά όχι την αντίπαλό της. Η Γιαπωνέζα είχε άσχημο σερβίς, δεν έβαλε πίεση στην Σάκκαρη κι αυτό φάνηκε από τους μόλις 8 πόντους της, έναντι 26 της αντιπάλου της.

Η συνέχεια ήταν διαφορετική, αφού η Οσάκα αντέδρασε και προηγήθηκε 3-0. Η Σάκκαρη όμως διατήρησε την ψυχραιμία της και με εκπληκτικό μπάκχαντ μείωσε αρχικά σε 1-3, για να ξεκινήσει νέα… παράσταση μετά το 1-4, που εν ριπή οφθαμού μετατράπηκε σε 4-4.

Αμέσως ύστερα ακολούθησε μπρέικ στο σερβίς της Οσάκα και ο έλεγχος πέρασε στα χέρια της. Πλέον δεν είχε παρά να κρατήσει το σερβίς της, κάτι που πέτυχε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή