Θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας στην εθνική άρσης βαρών

Θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας στην εθνική άρσης βαρών

Κλήση από ΕΟΚΑΝ για απολογία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής διεξαγόταν η συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υφυπουργείου Αθλητισμού, σχετικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ, ένα μέλος από την εθνική ομάδα άρση βαρών, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μόσχας, δέχτηκε επιστολή από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Σε έλεγχο που είχε γίνει εντοπίστηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει τροποποιητή ορμόνης, κάτι που αντίκειται στους κανονισμούς.

Το μέλος της εθνικής ομάδας κλήθηκε από τους ανθρώπους του ΕΟΚΑΝ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ώστε , στη συνέχεια, εφόσον αυτές δεν είναι επαρκείς, να απαγγελθεί κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν εκ των βασικών στελεχών της αποστολής για τη Μόσχα, και, μάλιστα, θεωρείτο υποψήφιο για την κατάκτηση μιας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΚΑΝ, ο οποίος, παρά τα προβλήματα που δημιουργεί και σε αυτόν τον τομέα η πανδημία, δείχνει ότι έχει αφήσει στο παρελθόν την εποχή των ελάχιστων ελέγχων. Για το πρώτο τρίμηνο του 2021 έχει πραγματοποιήσει 112 ελέγχους ούρων και 18 αίματος. Από αυτά τα στοιχεία, προκύπτει ότι ο ΕΟΚΑΝ τοποθετείται μεταξύ των Οργανισμών με την μεγαλύτερη δράση σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να απαγγελθεί κατηγορία και σε ταλαντούχο αθλητή από τον χώρο της κολύμβησης, ο οποίος, όταν η δειγματοληπτική ομάδα πήγε στο κολυμβητήριο όπου προπονείτο, έφυγε πηδώντας από τα κάγκελα.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή