Εθνική ομάδα: Πέντε μήνες ανασύνταξης

Εθνική ομάδα: Πέντε μήνες ανασύνταξης

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιφάνεια βγήκε ξανά, για την εθνική ομάδα, η σκόνη που είχε κρυφτεί κάτω από το χαλάκι. Η ισοπαλία με τη Γεωργία, αλλά κυρίως η κάκιστη εμφάνιση της ομάδας, έφερε στο προσκήνιο όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και πριν από την πρεμιέρα με την Ισπανία, αλλά για λίγο χάθηκαν πίσω από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Κάνοντας τον απολογισμό των δύο πρώτων αγώνων, το πρόσημο είναι αρνητικό. Μπορεί η Εθνική να «άντεξε» κόντρα στους «φούριας ρόχας», αλλά εμφανίστηκε αδιάβαστη και απροετοίμαστη ψυχολογικά για το ματς με τη Γεωργία και πλέον το τρένο για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ απομακρύνθηκε, καθώς η 2η Σουηδία έχει πλέον έξι βαθμούς, ενώ η Ελλάδα μόλις δύο.

Αν και το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο και καθοριστικό για το μέλλον στον όμιλο, όπως φάνηκε στο τέλος από τις δηλώσεις που έγιναν, μόνο ως τέτοιο δεν τον είχαν δει ούτε ο προπονητής ούτε οι παίκτες. Το αποδεικνύει άλλωστε και η εικόνα μετά το 1-1, όταν οι Γεωργιανοί βγήκαν για να κυνηγήσουν τη νίκη, ενώ οι παίκτες της Εθνικής προσπάθησαν να διαφυλάξουν μια ισοπαλία που δεν τους ευνοεί όμως για τη συνέχεια.
Η επόμενη μέρα φέρνει ξανά στο κάδρο τον Τζον Φαντ Σιπ, ο οποίος δέχεται τα «πυρά» για την εικόνα της ομάδας που στις δύο πρώτες αναμετρήσεις έχει σκοράρει με πέναλτι και αυτογκόλ, δημιουργώντας μόλις μια ευκαιρία σε 180 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ολλανδός τεχνικός μπαίνει ξανά υπό κρίση, με δεδομένο άλλωστε ότι υπάρχει νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στις πρώτες του τοποθετήσεις έχει ορίσει την εθνική ομάδα ως άμεση προτεραιότητα, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να θέσει επί τάπητος όχι μόνο το θέμα του προπονητή, αλλά και ολόκληρης της δομής της Εθνικής.

Τα επόμενα παιχνίδια για τα προκριματικά είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την Εθνική να έχει να αντιμετωπίσει το Κόσοβο και τη Σουηδία. Για να επιστρέψει στο «κόλπο» θα πρέπει να πάρει και τους έξι βαθμούς από τα δύο αυτά ματς, κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει αρκετά δύσκολο.  

Οσον αφορά τον όμιλο, η Ισπανία με τη νίκη της επί του Κοσόβου (3-1) πέρασε στην πρώτη θέση με επτά πόντους, έχει όμως έναν αγώνα περισσότερο από τη Σουηδία που είναι δεύτερη με έξι βαθμούς, με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν από νωρίς τα προγνωστικά που τις ήθελαν να διεκδικούν την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή