Την «κεφαλή επί πίνακι» του Λεβ ζητούν οι Γερμανοί

Την «κεφαλή επί πίνακι» του Λεβ ζητούν οι Γερμανοί

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βόμβα μεγατόνων έριξε η Βόρεια Μακεδονία το βράδυ της Τετάρτης στο Ντούισμπουργκ, επικρατώντας με 2-1 της γηπεδούχου Γερμανίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου ο 37χρονος πια Γκόραν Πάντεφ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενουμένους, ο Ιλκάι Γκιουντογκάν ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι στο 63΄, αλλά η Βόρεια Μακεδονία πήρε και τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στο τέρμα ενός άλλου παίκτη τουρκικής καταγωγής, του Ελίφ Ελμάς, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη.

Ηταν η πρώτη ήττα σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη Γερμανία από το 2001, όταν είχε και πάλι ηττηθεί εντός έδρας, αλλά με 5-1 τότε, από την Αγγλία. Εσπασε και το νικηφόρο σερί των 18 νικών των Γερμανών σε προκριματικά Μουντιάλ.

Η Γερμανία συνέχισε έτσι τον κατήφορό της που έχει ξεκινήσει από το Μουντιάλ του 2018 και οδήγησε στην απόφαση για αποχώρηση του Γιόαχιμ Λεβ μετά το Euro τoυ προσεχούς καλοκαιριού, με άγνωστο ακόμη τον διάδοχό του. 

«Ηταν δίκαιο το αποτέλεσμα στον αποχαιρετιστήριο προκριματικό του Λεβ στον πάγκο της Γερμανίας», σχολίασε χωρίς καμία επιείκεια η «Ντόιτσε Βέλε», κάνοντας λόγο και για «ήττα-ξυπνητήρι» για τη Γερμανία που «φύλαξε το χειρότερο για το τέλος» της εβδομάδας με τους τρεις προκριματικούς.
Η δε «Μπιλντ» (που όπως και άλλα ΜΜΕ εξακολουθεί να μιλάει περί «Μακεδονίας» και «Μακεδόνων») έκανε λόγο για την τρίτη καταστροφή μετά τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ του ’18 και τη συντριβή με 6-0 τον Νοέμβριο στην Ισπανία.

Η μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία της Βόρειας Μακεδονίας (που δικαιούτο και πέναλτι σε χέρι του Εμρέ Τσαν στο 76΄) την έφερε ισόβαθμη με τη Γερμανία στη δεύτερη θέση αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή