Επιστροφή με μεγάλη πίεση

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα μετά δύο εβδομάδες διακοπής λόγω Εθνικής, γίνεται με δύο κλασικά ντέρμπι για τα πλέι οφ και άλλο ένα «καυτό» παιχνίδι στα πλέι άουτ, πολύ κρίσιμο στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Με τη συμμετοχή στα πλέι οφ όλων των μελών του big 5, δεδομένα κάθε αγωνιστική θα έχει υποχρεωτικά δύο ντέρμπι. Αυτή την Κυριακή, το ένα γίνεται στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ενώ το άλλο στο ΟΑΚΑ, με αντιπάλους την ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Το μενού των πλέι οφ συμπληρώνεται από την αναμέτρηση Αρης – Αστέρας Τρίπολης, που έχει κι αυτή το δικό της ενδιαφέρον. 

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ έχει βαθμολογικά μονόπλευρη σημασία. Ο Ολυμπιακός απέχει 19 βαθμούς από τον 2ο της βαθμολογίας και απλώς περιμένει να περάσουν οι μέρες για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Αντίθετα, η ΑΕΚ δείχνει να χάνει έδαφος στην κούρσα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και ακριβώς επειδή τα τελευταία δύο χρόνια πολύ σπάνια κερδίζει σε ντέρμπι, αν δεν γυρίσει στο on τον διακόπτη, θα έχει πρόβλημα στη συνέχεια. Ναι μεν κρατάει συνήθως την έδρα της κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά για να βρει ευρωπαϊκή διέξοδο, πρέπει να αρχίζει να νικάει σε ντέρμπι και όχι απλά να μη χάνει… 

Η μονομαχία της Λεωφόρου είναι κρίσιμη και για τους δύο, περισσότερο όμως για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται πίσω βαθμολογικά και είναι υποχρεωμένος να κυνηγάει. Από το ξεκίνημα της περιόδου δεν έχει βρεθεί ποτέ σε θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται να μη σπαταλήσει καμία ευκαιρία σαν κι αυτή που έχασε στην Τρίπολη. Το θετικό για τους «πράσινους» είναι ότι στα ντέρμπι είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος εφέτος έχει χάσει σε αυτά πολύ περισσότερους βαθμούς απ’ όσους έχει κερδίσει.  

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των πλέι άουτ γίνεται στο Αλκαζάρ όπου η Λάρισα υποδέχεται τον Παναιτωλικό, κι αν τον νικήσει, ξεκολλάει ύστερα από καιρό από την τελευταία θέση. Αν όχι, θα παραμείνει με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, όπως συμβαίνει καιρό τώρα με τον ΟΦΗ, ο οποίος εκεί που κυνηγούσε την Ευρώπη, έκανε 10 συνεχόμενες ήττες και έφτασε να δίνει μάχη για την παραμονή. Οι Κρητικοί έχουν να νικήσουν από τις 7 Ιανουαρίου, κι αν δεν τα καταφέρουν ούτε απόψε κόντρα στον ΠΑΣ στο Ηράκλειο, θα έχουν πρόβλημα. Με νίκη στην έδρα της επί του Βόλου, η Λαμία θα κάνει άλμα σωτηρίας, ενώ όποιος νικήσει στο παιχνίδι Ατρόμητος – Απόλλων, θα ξεμπλέξει οριστικά.  

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (2η αγωνιστική): ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: ΣΑΒΒΑΤΟ: 15.00 Ατρόμητος – Απόλλων, 17.15 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννενα, 19.30 Λάρισα – Παναιτωλικός, 19.30, Λαμία – Βόλος. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βόλος 34, ΠΑΣ Γιάννενα 34, Απόλλων 28, Ατρόμητος 28, Λαμία 26, Παναιτωλικός 20, ΟΦΗ 20, Λάρισα 19. ΠΛΕΪ ΟΦ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, 17.15 Αρης – Αστέρας Τρίπολης, 19.30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 70, Αρης 51, ΠΑΟΚ 50, ΑΕΚ 48, Παναθηναϊκός 46, Αστέρας Τρ. 43.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή