Πάρτι του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, 5-1 την ΑΕΚ

Πάρτι του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, 5-1 την ΑΕΚ

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απίθανη βραδιά για τον Ολυμπιακό, που σκόρπισε με 5-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και χρειάζεται μόλις έξι βαθμούς στα υπόλοιπα παιχνίδια για να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, ο οποίος τυπικά έχει κατακτηθεί. Από την άλλη η βραδιά είναι αρκετά δύσκολη για την Ενωση, καθώς ο Χιμένεθ είναι στον «αέρα», ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφυγε από το ημίχρονο από το γήπεδο.

Τα γκολ των νικητών σε αυτό το ματς της 2ης αγωνιστικής των play off πέτυχαν οι Καμαρά (17΄), Μασούρας (23΄,45΄), Ελ Αραμπί (35΄) και Φορτούνης (74΄). Για την ΑΕΚ, μείωσε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 88΄.

Μετά το τέλος του αγώνα, οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο και ζήτησαν εξηγήσεις για τη βαριά ήττα, ενώ η ΠΑΕ με ανάρτησή της στα social media ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο για την ταπεινωτική βραδιά. «Λήξη του αγώνα: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-5. Μία μεγάλη συγγνώμη από όλους μας στους οπαδούς της ομάδας μας για ένα από τα χειρότερα βράδια στην ιστορία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τα στατιστικά, η προηγούμενη ευρύτερη νίκη του Ολυμπιακού ακριβώς με το ίδιο σκορ, σημειώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 26 Νοεμβρίου του 1972, δηλαδή σχεδόν πριν από μισό αιώνα.

Διαιτητής: Γιοβάνοβιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Ολιβέιρα – Μπρούμα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Χνιντ (64΄ Νεντελτσεάρου), Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (64΄ Μάνταλος), Τάνκοβιτς (46΄ Αλμπάνης), Γκαρσία (79΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (46΄ Ανσαριφάρντ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρντίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Χολέμπας (75΄ Ντράγκερ), Εμβιλά, Καμαρά (63΄ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (57΄ Φορτούνης), Μασούρας (75΄ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (64΄ Χασάν).

Βήμα Ευρώπης ο Παναθηναϊκός

Μεγάλη νίκη και για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 3-0 του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και για πρώτη φορά φέτος μπήκε στην πρώτη τετράδα που μπορεί να του δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.  Οι «πράσινοι» ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, καθώς δημιούργησαν μόλις τέσσερις τελικές και στις τρεις από αυτές βρήκαν δίχτυα.  Οι Μακέντα (39’), Βιγιαφάνιες (79’) και Αϊτόρ (85’) ήταν οι σκόρερ του Παναθηναϊκού που επικράτησε για δεύτερη φορά του Δικεφάλου, μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Κίτρινες: Πούγγουρας, Νιάς, Σένκεφελντ – Σβαμπ, Μπάμπα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς (87’ Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (73’ Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (78’ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (78’ Ιωαννίδης).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ (70’ Ουάρντα), Μουργκ (62’ Τζόλης), Ελ Καντουρί, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (70’ Κρμέντσικ).

Αύξησε τη διαφορά ο Αρης

Ο Αρης ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 2ης αγωνιστικής των play offs. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και ξέφυγαν τέσσερις βαθμούς από τον 3ο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, ενώ απέχουν έξι από την ΑΕΚ την οποία υποδέχονται την ερχόμενη αγωνιστική στο «Βικελίδης».

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Αρης ανέβασε στροφές στο δεύτερο και κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Σίλβα στο 69ο λεπτό και τον Μάνο στις καθυστερήσεις, με τους δύο παίκτες να έρχονται από τον πάγκο.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Τζέγκο, Σάσα – Μουνάφο, Σουάρεθ.

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (90’+4’ Σάκιτς), Τζέγκο, Μπερτόγλιο (83’ Μπρούνο), Γκάμα (90’+4’ Μπαγκαλιάνης), Μαντσίνι (59’ Σίλβα), Μήτρογλου (58’ Μάνος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνο, Αλβάρεζ, Μουνάφο (73’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Τιλίκα (73’ Κρέσπι), Μπαράλες, Φερνάντεθ (59’ Αλί Μπαμπά), Σίτο (59’ Ριέρα).

Η βαθμολογία των play offs (2η αγωνιστική)

1. Ολυμπιακός 28 70:14 73
2. Άρης 28 36:17 54
3. ΠΑΟΚ 28 52:30 50
4. Παναθηναϊκός 28 35:21 49
5. ΑΕΚ 28 43:37 48
6. Αστέρας Τρίπολης 28 29:29 43

Η επόμενη αγωνιστική (3η) 11/4/2021

15:00 Άρης – ΑΕΚ
17:15 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ
19:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή