Στη 19η θέση η Σάκκαρη

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Σάκκαρη «εξαργύρωσε» την εκπληκτική πορεία της, έως τα ημιτελικά του Μαϊάμι, μ’ ένα άλμα έξι θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη (WTA) και φτάνοντας, για πρώτη φορά στην καριέρα της, στο Νο 19 με 3.020 βαθμούς.

Προσθέτοντας 450 βαθμούς στη συγκομιδή της, όχι μόνο επέστρεψε στο Top 20, αλλά βελτίωσε και το προηγούμενο career high της κατά μια θέση, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στη 19η θέση του κόσμου. 

Να σημειωθεί πως η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της WTA, είναι το Νο 14, όπου είχε βρεθεί η Λένα Δανιηλίδου για 6 εβδομάδες συνολικά, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2003.  

Στο μεταξύ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ανέβηκε έξι θέσεις (Νο 268 με 244 βαθμούς), ενώ επίσης η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ανέβηκε τρία σκαλοπάτια (Νο 275 με 238 βαθμούς). Στην κορυφή παραμένει η Ασλεϊ Μπάρτι από την Αυστραλία, δεύτερη παρέμεινε η νικήτρια της Μελβούρνης Ναόμι Οσάκα και στην τρίτη η Σιμόνε Χάλεπ.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή