«Μετασεισμοί» στην ΑΕΚ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο αντέδρασαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις ομοβροντίες που δέχθηκαν από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1.

Αν και το 3-0 είναι βαρύ σκορ σε ντέρμπι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους και βρήκε σχετικά γρήγορα την ισορροπία του μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, σε αντίθεση με την ΑΕΚ η οποία κλυδωνίστηκε όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια από το θυελλώδες 1-5 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τα απόνερα της ήττας να απειλούν τους πάντες στα αποδυτήρια της ομάδας.

Το «σαμάρι» που δέχθηκε τα περισσότερα χτυπήματα ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος πήρε πάνω του την ευθύνη της βαριάς ήττας, αφήνοντας όμως αρκετές αιχμές για την αδυναμία κάποιων παικτών του να αντέξουν την πίεση μιας μεγάλης ομάδας. Αν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν πολύ εκνευρισμένος και το έδειξε με την αποχώρησή του από το γήπεδο στο ημίχρονο με το σκορ στο 0-4, αποφάσισε τελικά να μην απομακρύνει τον Ισπανό τεχνικό όπως ζητούσε επιτακτικά ο περίγυρός του. Ο Χιμένεθ θα παραμείνει μέχρι το τέλος της περιόδου, με μηδαμινές πιθανότητες να συνεχίσει και την επόμενη ακόμα κι αν καταφέρει να πάρει το Κύπελλο ή μία θέση στην Ευρώπη.

Ο κ. Μελισσανίδης πήγε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και μίλησε σε πολύ σκληρή γλώσσα στους παίκτες, προειδοποιώντας τους πως αν επαναληφθεί τέτοια «ξεφτίλα», δεν θα διστάσει να τους αλλάξει όλους! Εμφανίστηκε, μάλιστα, πολύ εκνευρισμένος από την εικόνα των παικτών να ακούν άπραγοι τον «εξάψαλμο» από μερικούς οργανωμένους οπαδούς που έφτασαν μέχρι τον αγωνιστικό χώρο, παρότι ο Μάνταλος του είπε πως οι ίδιοι οι παίκτες τους άφησαν να πλησιάσουν για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Εξηγήσεις δόθηκαν και από τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν αναφερόταν στον Χιμένεθ όταν έλεγε στα αποδυτήρια «όποιος δεν μπορεί να μας βοηθήσει, να φύγει, ξεφτιλιζόμαστε»…

Εντονη πίεση δέχθηκαν ο Πάμπλο Γκαρσία και οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το 3-0 από τον Παναθηναϊκό, χωρίς πάντως να ξεφύγει η κατάσταση.

Η αποστολή έμεινε στην Αθήνα για τον αυριανό ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα μπει σε ήρεμα νερά και ποια θα ταλαιπωρηθεί από τις μετασεισμικές δονήσεις. Σε ανάλογη θέση είχε βρεθεί πριν από ένα μήνα και ο Παναθηναϊκός μετά τις τρεις ήττες από τα Γιάννενα, αλλά η επιλογή της διοίκησης να στηρίξει τον Μπόλονι αποδείχθηκε κομβικής σημασίας. Ο Ρουμάνος τεχνικός άλλαξε το κλίμα και πλέον οι «πράσινοι» είναι για πρώτη φορά σε τροχιά Ευρώπης, με καλές προοπτικές για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός έχει προ καιρού «κλειδώσει» τον τίτλο και ψάχνει απλώς έξι βαθμούς σε οκτώ παιχνίδια για να τον κατακτήσει και μαθηματικά, με τον Πέδρο Μαρτίνς να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σταθερά ψηλά είναι και ο Αρης, που κέρδισε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε δεύτερος.

Τα πλέι άουτ

Στη μάχη των πλέι άουτ, το ισόπαλο 0-0 στο παιχνίδι Λάρισα – Παναιτωλικός κράτησε και τις δύο ομάδες στις τελευταίες θέσεις, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που πήρε βαθιά ανάσα από τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τη Λαμία που έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Βόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή