Προσωρινή διοίκηση με Φάνη και… προσφυγή στην ΕΟΚ

Προσωρινή διοίκηση με Φάνη και… προσφυγή στην ΕΟΚ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, με πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου, που θα έχει διάρκεια μόλις μιας ημέρας, αν δικαιωθεί η σημερινή προσφυγή της απερχόμενης διοίκησης κατά της διαδικτυακής ψηφοφορίας που έγινε χθες, μόνο από τα προτεινόμενα μέλη των παρατάξεων Λιόλιου και Φασούλα, ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης, επεισοδιακής συνεδρίασης από τη διοικούσα επιτροπή. Η διοίκηση του ελληνικού μπάσκετ παραμένει ουσιαστικά μετέωρη και δεν έχει συσταθεί καν η διοικούσα επιτροπή που θα προετοιμάσει την εκλογική διαδικασία.

Οι συμμαχίες και οι συμφωνίες μεταξύ των υποψήφιων προέδρων άλλαξαν ταχύτατα. Η πρόταση από τον Βαγγέλη Λιόλιο να ψηφιζόταν ο Νίκος Φιλίππου στην προσωρινή προεδρία της ΕΟΚ δεν τελεσφόρησε, με αποτέλεσμα ο Φιλίππου να παραιτηθεί. Προέκυψε, όμως, νέα συμφωνία κοινής αποδοχής στο πρόσωπο του Φάνη Χριστοδούλου και συμπόρευση των Λιόλιου – Φασούλα για να έχανε ο Γ. Βασιλακόπουλος στην ψηφοφορία.

Υπήρξαν αξιοσημείωτες μετακινήσεις των ψηφοφόρων στη διαδικασία που διακόπηκε από την απερχόμενη διοίκηση και έχει οριστεί νέα συνεδρίαση και ψηφοφορία, σήμερα στη μία το μεσημέρι. Στην πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική θέση ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Φάνης Χριστοδούλου ισοψήφισαν (9-9). Η διαδικασία διακόπηκε, όταν τέθηκε ζήτημα από την απερχόμενη διοίκηση για το αν είχε δικαίωμα ψήφου ο κ. Καλαϊτζάκης, ως αναπληρωματικό μέλος και για το αν είχε κληθεί ή όχι. Tα προτεινόμενα μέλη των παρατάξεων Φασούλα και Λιόλιου, από το Πρωτοδικείο, συνέχισαν τη διαδικτυακή συνεδρίαση και υποστήριξαν ότι εξέλεξαν διοικούσα επιτροπή, την οποία θα καταθέσουν σήμερα στο δικαστήριο για την επικύρωση της. Θα υπάρξει προσφυγή από την απερχόμενη διοίκηση και το ελληνικό μπάσκετ θα βιώσει νέα επεισόδια στο «σίριαλ» των εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή