ΕΠΟ: οι ενώσεις εξέλεξαν τον εκτελεστικό γραμματέα

ΕΠΟ: οι ενώσεις εξέλεξαν τον εκτελεστικό γραμματέα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Σώμα συγκροτήθηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες, υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη. Οπως και στην ψηφοφορία για τα μέλη της Ε.Ε., έτσι και αυτή δεν έκρυβε εκπλήξεις, με τη νευραλγική θέση του εκτελεστικού γραμματέα να την καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος διευθυντής επικοινωνίας της Ομοσπονδίας, Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Το συγκεκριμένο πόστο θα είναι πιθανότατα αυτό που στην πορεία της εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης των FIFA-UEFA θα μετονομαστεί σε εκείνο του εκτελεστικού διευθυντή (CEO), με τις υπεραυξημένες αρμοδιότητες στη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, που πήρε τη θέση του Αλέξη Δέδε, δεν προτάθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ ο οποίος παραιτήθηκε του δικαιώματός του, αλλά από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτη Δημητρίου που νωρίτερα ψηφίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος με ψήφους 16 υπέρ και 1 κατά. Ο Ι. Φιλιππούσης ψηφίστηκε από 11 μέλη εκ των 17, όλα προερχόμενα από τον ενωσιακό χώρο.

Εκτός του Θ. Ζαγοράκη, οι πρόεδροι των ΣΛ1 και ΣΛ2 κ. Μπουτσικάρης και Λεουτσάκος απείχαν, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση από τις λίγκες τους, οι εκπρόσωποι των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κ. Αλεξίου και Γκαγκάτσης ψήφισαν λευκό, ενώ ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού κ. Αγραφιώτης διαφώνησε με τη διαδικασία και αποχώρησε. Κι αυτό καθώς όπως τόνισε, σύμφωνα με το άρθρο 38 του καταστατικού, ο μόνος που έχει αρμοδιότητα να προτείνει εκτελεστικό γραμματέα είναι ο πρόεδρος. Δεύτερος αντιπρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας Στέργιος Αντωνίου και ταμίας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής Κλέαρχος Τζαφέρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή