Ποδόσφαιρο: Εισήγηση-βόμβα για ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο: Εισήγηση-βόμβα για ΑΕΚ

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών επιστρέφει απόψε στη δράση το Κύπελλο Ελλάδας. Στους «Ζωσιμάδες» η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται στις έξι το απόγευμα τον Ολυμπιακό, ενώ δύο ώρες αργότερα στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, παιχνίδι που όπως είναι φυσικό συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εξαιτίας της κρισιμότητάς του, καθώς και των όσων έχουν συμβεί στις δύο ομάδες τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Στην Ενωση η κατάσταση μοιάζει με καζάνι που κοχλάζει. Επειτα από τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, η νίκη αποτελεί για την ΑΕΚ μονόδρομο. Ολα στην ομάδα δείχνουν να κρέμονται από μία κλωστή, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι ο Χιμένεθ παρέμεινε μόνο και μόνο γιατί είναι αδύνατο να βρεθεί άλλη λύση τώρα, κάτι που σημαίνει ότι νέα αποτυχία θα οδηγήσει σε… έκρηξη.

Σαν να μην έφταναν τα αγωνιστικά προβλήματα, η ΑΕΚ από χθες καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμα, καθώς στην Επιτροπή Δεοντολογίας έγινε εισήγηση για αφαίρεση 10 βαθμών στην ομάδα και ισόβιο αποκλεισμό στον Δημήτρη Μελισσανίδη για την υπόθεση της ΕΠΣ Καρδίτσας. Η εισήγηση αφορά επίσης τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας (και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ), Αγγελο Δανιήλ. Η υπόθεση κινήθηκε μετά τις καταγγελίες της «Ενωσης Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας» –η οποία πάντως δεν είναι καταγεγραμμένη στην ΕΠΟ– για αλλοίωση από πλευράς «Ενωσης» των εκλογών της ΕΠΣ Καρδίτσας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατηγορητήριο κάνει λόγο για δωροδοκία και βιαιοπραγία στην εκλογική διαδικασία όχι μόνο της ΕΠΣ Καρδίτσας, αλλά συνολικά δέκα ποδοσφαιρικών ενώσεων (ΕΠΣ) με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων σε αυτές.

Η εισήγηση έχει φτάσει στα χέρια της προέδρου της Επιτροπής κ. Λουίζας Ιωαννίδου και πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι: Να αρχειοθετηθεί η υπόθεση ή να ερευνηθεί από το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Οπως ήταν φυσικό, η ΠΑΕ ΑΕΚ πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση. Οι «κιτρινόμαυροι» επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια οργανωμένη και στημένη προσπάθεια να χτυπηθούν η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Εχουμε όλα τα στοιχεία που θα αποδείξουν το στήσιμο και θα τα μάθει όλη η Ελλάδα την κατάλληλη στιγμή», αναφέρεται από την ΑΕΚ, ενώ διαρρέεται πως οι φερόμενοι ως μάρτυρες έχουν ελεγχόμενη αξιοπιστία.

Και μέσα σε όλα αυτά… ξαναχτύπησε και ο Βράνιες, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σερβία, ανέφερε ότι είχε γίνει προσπάθεια από Σέρβο μάνατζερ ώστε να δωροδοκηθεί πριν από το περιβόητο ΠΑΟΚ –  ΑΕΚ του 2018. «Καθόμουν στο σπίτι μου ένα βράδυ και χτύπησε το τηλέφωνο. Υποδύθηκε ότι ήταν μάνατζερ από τη Σερβία. Προσπάθησε να στήσει ένα παιχνίδι που όλοι ξέρουν πολύ καλά. Ηταν ένας αγώνας που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έβγαλε όπλο. Ηταν ένας αγώνας για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Προσπάθησε να με απειλήσει. Δεν συμφώνησα σε αυτό και ενημέρωσα τον σύλλογο σχετικά. Το δικό μου κλαμπ αντέδρασε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός, με την ΑΕΚ πάντως να δηλώνει άγνοια. «Εμείς πρώτη φορά το ακούμε», ήταν το σχόλιο των ανθρώπων της Ενωσης, που «αδειάζουν» τον Βράνιες, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν είχε ενημερώσει κανέναν για το ζήτημα.

Στα αγωνιστικά, ο Μανόλο Χιμένεθ είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου ηττήθηκε κατά κράτος. Ο Ισπανός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Λάτσι και Σιμόες, αλλά και στον Σάκχοφ ο οποίος έχει κορωνοϊό.

Από την άλλη, ανάλογη είναι η κατάσταση και στον ΠΑΟΚ, με τον Πάμπλο Γκαρσία να ψάχνει τη δική του… λύτρωση μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ο Ουρουγουανός προβληματίζεται κυρίως για τον «άσο», αφού οι Πασχαλάκης και Ζίβκοβιτς είναι αμφότεροι σε κακή κατάσταση. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να τονώσει το ηθικό των παικτών του και επικοινώνησε μέσω Skype. «Το 60% της Βόρειας Ελλάδας είναι οπαδοί σας. Μια μεγάλη χαρά τους είναι στα χέρια σας, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δώστε όλες τις μάχες με την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή