Μπάσκετ: Δύο διοικήσεις στην ΕΟΚ, αποφασίζει το Πρωτοδικείο

Μπάσκετ: Δύο διοικήσεις στην ΕΟΚ, αποφασίζει το Πρωτοδικείο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συγκρότηση σε Σώμα δύο διοικήσεων που έχουν δύο προέδρους, θα γνωστοποιηθεί στο Πρωτοδικείο, το μεσημέρι στη μία, ώστε ο δικαστής να αποφασίσει ποια από τις δύο θα είναι η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΟΚ και θα οδηγήσει την ομοσπονδία στην τέλεση εκλογών. 

Η απόφαση του πρωτοδίκη, ενδεχομένως και να μην εκδοθεί σήμερα, αλλά εντός 48 ωρών, προκειμένου να εξεταστεί η εγκυρότητα και κατά συνέπεια η νομιμότητα των δύο διαδικτυακών ψηφοφοριών που έγιναν το προηγούμενο διήμερο. 

Από την πρώτη ψηφοφορία αποχώρησαν τα μέλη της απελθούσης διοίκησης και την ολοκλήρωσαν τα μέλη των δύο παρατάξεων Λιόλιου και Φασούλα που συνέπραξαν στην εκλογή του Φάνη Χριστοδούλου στη θέση του προέδρου.

Στη δεύτερη ψηφοφορία που έγινε χθες, δεν συμμετείχαν καθόλου τα στελέχη των δύο προαναφερθεισών παρατάξεων και τα μέλη της απελθούσης διοίκησης προχώρησαν σε νέα ψηφοφορία και εξέλεξαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στην προεδρική θέση.

Οι δικηγόροι και των δύο πλευρών θα υποστηρίξουν στο Πρωτοδικείο ότι είχαν την απαραίτητη απαρτία για την τέλεση της ψηφοφορίας και ενώ στην πρώτη αποχώρησαν οι… μεν και στη δεύτερη δεν συμμετείχαν οι… δε.

Εξώδικο

Η σύμπραξη των παρατάξεων Φασούλα – Λιόλιου κοινοποίησε εξώδικο στην ΕΟΚ για τη νομιμότητα της «δικής» τους διοίκησης και ειδοποίησε ότι σήμερα στις 15.00 θα συνεδριάσει στα γραφεία της ομοσπονδίας. 

Οπως γίνεται κατανοητό, θα πρέπει να υπάρξει επικύρωση αυτής της διοίκησης από το Πρωτοδικείο για να εγκατασταθεί στα γραφεία και να αρχίσει τη σύντομη θητεία της, τους δύο επόμενους μήνες. 

Η προσωρινή διοίκηση του Γ. Βασιλακόπουλου που ψηφίστηκε (11-1), χθες από 12 μέλη, μετά την παραίτηση του προέδρου της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλου (τον αντικατέστησε ο Δ. Ρόζης) και τη «λευκή» ψήφο του προέδρου της ΕΚΑΣΘ, Σάββα Λόρτου, συγκροτήθηκε σε σώμα (α΄ αντιπρόεδρος K. Παρίσης, β΄ αντιπρόεδρος ο Αρ. Γολέμης, γ.γ. Π. Τσαγκρώνης και ταμίας Δ. Αγγελόπουλος) και αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών στις 30 Μαΐου, διά ζώσης και όχι με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή