Προβάδισμα στο φινάλε για ΠΑΟΚ, 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Προβάδισμα στο φινάλε για ΠΑΟΚ, 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… buzzer beater του Τόμας Μουργκ, ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ επικρατώντας της ΑΕΚ με 1-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου.

Στον άλλον ημιτελικό ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στους «Ζωσιμάδες» με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πάντως τον πρώτο λόγο.

Ένα φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα έκρινε τα πάντα στο ΟΑΚΑ. Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι που και για τους δύο δικεφάλους έμοιαζε με τελικό, καθώς βρίσκονταν με τη… θηλιά στο λαιμό έπειτα από τις βαριές ήττες τους στο πρωτάθλημα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που επιβίωσε. Ο Μουργκ που μπήκε ως αλλαγή στο 91ο λεπτό, στο 94ο πήρε την ευθύνη για την εκτέλεση ενός φάουλ και με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Τσιντώντα, βάζοντας ουσιαστικά την ομάδα του σε τροχιά τελικού.

Οσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ήταν ξεκάθαρο ότι ο πρώτος στόχος των δύο προπονητών, Χιμένεθ και Γκαρσία ήταν να μην χάσουν και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να «κλέψουν» το παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχασε την καλύτερή της στιγμή στο 26’ με τον Ολιβέιρα, να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 43’ αλλά το σουτ του Τζόλη δεν ήταν καλό και ο Τσιντώτας, μπλόκαρε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος (88’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (63’ Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα (68’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντάγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64’ Ουάρντα), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (91’ Μπουργκ), Κρμέντσικ (73’ Σβιντέρσκι).

Η λύση δόθηκε από τον Χασάν

Νωρίτερα στους «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε, αλλά ο Χασάν είχε την απάντηση για τον Ολυμπιακό. Το τελικό 1-1 ναι μεν δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», από την άλλη όμως αποδεικνύει το πόσο δυνατή και καλή ομάδα είναι φέτος ο ΠΑΣ.

Ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπα, έπειτα από σουτ, αν και όπως φάνηκε στο ριπλέι πρώτα χτυπά στο στήθος του. Παρόλα αυτά ο Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις έδωσε την ποινή, την οποία αξιοποίησε ο Εραμούσπε, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα.  

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άγγιξαν δύο φορές το 2-0, με τον Μιλιτσεάνου να χάνει ισάριθμες σημαντικές ευκαιρίες στο 55ο και στο 65ο λεπτό, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα.

Τελικά, ο Ολυμπιακός και με τις αλλαγές του Μαρτίνς ανέβασε στροφές στο τελευταίο εικοσάλεπτο και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 73ο λεπτό, όταν έπειτα από σέντρα του Φορτούνη, ο Χασάν με εξαιρετικό γυριστό σουτ αυτή τη φορά νίκησε τον Λοντίγκιν.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (90′ Λιάσος), Ελευθεριάδης (81′ Πανουργιάς), Παμλίδης (87′ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81′ Κάργας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46′ Χολέμπας), Μπα, Καμαρά (69′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπρούμα (69′ Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ (61′ Μασούρας), Λαλά (46′ Ανδρούτσος), Χασάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή