Τσάμπιονς Λιγκ: Αποθέωση του ποδοσφαίρου στο χιονισμένο Μόναχο

Τσάμπιονς Λιγκ: Αποθέωση του ποδοσφαίρου στο χιονισμένο Μόναχο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατυπη ρεβάνς για τον περυσινό χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε της Μπάγερν στο χιονισμένο Μόναχο με 3-2 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Οι Γερμανοί αν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν το εις βάρος τους 0-2 και να έχουν την απόλυτη υπεροχή στο β΄ ημίχρονο, είδαν τον Εμπαπέ στο 68΄ σε υποδειγματική αντεπίθεση να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ των Παριζιάνων.

Ο Εμπαπέ μόλις στο 3΄ είχε βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, με τον Μαρκίνιος στο 28΄ να διπλασιάζει τα τέρματα των Γάλλων ύστερα από σέντρα του Νεϊμάρ. Η αντίδραση της Μπάγερν ήταν γρήγορη, καθώς στο 37΄ ο Τσούπο Μότινγκ μείωσε με κεφαλιά, ενώ με τον ίδιο τρόπο στο 60΄ ο Μίλερ ισοφάρισε.

Στον άλλο προημιτελικό σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Τσέλσι απέναντι στην Πόρτο επικρατώντας με 2-0 στη Σεβίλλη. Τα γκολ των Λονδρέζων πέτυχαν ο Μάουντ στο 33΄ που υποδέχθηκε ωραία την μπάλα και τελείωσε ιδανικά τη φάση και ο Τσίλγουελ στο 85΄.

Προχθές στη Μαδρίτη, ενώ την παράσταση είχε κλέψει εντός γηπέδου ο Βινίσιους με τα δύο τέρματά του στο 3-1 επί της Λίβερπουλ, από τη λήξη και μετά όλοι ασχολούνται με τη δήλωση του τεχνικού της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, περί Γιουβέντους: Ερωτηθείς από ιταλικό κανάλι είπε: «Τώρα είμαι εδώ, για το μέλλον βλέπουμε». Εμφανώς ανακουφισμένος με το νικητήριο τέρμα (2-1) του Φιλ Φόντεν, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, δήλωσε ότι το μόνο που είχε ζητήσει από τους παίκτες του ήταν να πετύχουν νίκη επί της Ντόρτμουντ, και τελικά το έπραξαν. «Στη ρεβάνς δεν θα πάμε να παίξουμε αμυντικά», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή