Κύπελλο: Νίκη στην τελευταία φάση για τον ΠΑΟΚ

Κύπελλο: Νίκη στην τελευταία φάση για τον ΠΑΟΚ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε μέσα στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 1-0, με γκολ του Μουργκ στο τελευταίο… δευτερόλεπτο του ημιτελικού, ενώ στους «Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους «ερυθρόλευκους».

Στο ΟΑΚΑ, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, έπειτα από τις βαριές ήττες τους στο πρωτάθλημα. Τελικά αυτός που χαμογέλασε ήταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τον Τόμας Μουργκ να αναδεικνύεται σε ήρωα του αγώνα, αν και έπαιξε μόλις τρία λεπτά. Ο Αυστριακός μπήκε ως αλλαγή στο 91΄ και στο 94΄ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Τσιντώντα και χάρισε στην ομάδα του την πιο πολύτιμη φετινή νίκη.  
Μέχρι εκείνο το σημείο, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους δύο προπονητές να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο να μη χάσουν, παρά να κερδίσουν. Η ΑΕΚ έχασε την καλύτερή της στιγμή στο 26΄, με τον Ολιβέιρα να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 43΄, αλλά το σουτ του Τζόλη δεν ήταν καλό και ο Τσιντώτας μπλόκαρε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Γαλανόπουλος (63΄ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος (88΄ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (63΄ Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα (68΄ Ανσαριφάρντ).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64΄ Ροντρίγκο), Ινγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντάγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64΄ Ουάρντα), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (91΄ Μπουργκ), Κρμέντσικ (73΄ Σβιντέρσκι).

Στους «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε δύσκολα για ακόμα μία φορά στον Ολυμπιακό, αλλά ο Χασάν ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για τους «ερυθρόλευκους». Το τελικό 1-1 ευνοεί περισσότερο τον Ολυμπιακό που πλέον θα παίξει την πρόκριση στο Καραϊσκάκη, ενώ από την άλλη το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε ότι οι Ηπειρώτες είναι φέτος μια εξαιρετική ομάδα που θα παλέψει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να διεκδικήσει το δικό της δικαίωμα στο όνειρο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ στο 11ο  λεπτό, όμως ο Χασάν αν και βρέθηκε… φάτσα με τον Λοντίγκιν πλάσαρε πάνω του. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν απείλησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, όμως τελικά ήταν αυτός που βρήκε πρώτος δίχτυα. Ενα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπα, αν και όπως φάνηκε στο ριπλέι πρώτα χτυπά στο στήθος του. Παρ’ όλα αυτά ο Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις έδωσε την ποινή, την οποία αξιοποίησε ο Εραμούσπε, ανοίγοντας το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στο πόδια του, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άγγιξαν δύο φορές το 2-0, με τον Μιλιτσεάνου να χάνει ισάριθμες σημαντικές ευκαιρίες στο 55ο και στο 65ο λεπτό. Τελικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 73ο λεπτό, όταν έπειτα από σέντρα του Φορτούνη, ο Χασάν με εξαιρετικό γυριστό σουτ αυτή τη φορά νίκησε τον Λοντίγκιν.

ΠΑΣ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (90΄ Λιάσος), Ελευθεριάδης (81΄ Πανουργιάς), Παμλίδης (87΄ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81΄ Κάργας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46΄ Χολέμπας), Μπα, Καμαρά (69΄ Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπρούμα (69΄ Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ (61΄ Μασούρας), Λαλά (46΄ Ανδρούτσος), Χασάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή