Πρωταθλητής ξανά ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ

Πρωταθλητής ξανά ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός «βοήθησε» τον Ολυμπιακό για να κατακτήσει πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών τον 30ό τίτλο της ιστορίας του. Τα δύο σετ που κατέκτησαν οι «πράσινοι» στην αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου, στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ για τις θέσεις 1-4, έδωσαν τον τίτλο στους «ερυθρόλευκους» πριν μπουν στο ταραφλέξ για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ και να διεκδικήσουν τον ένα βαθμό που ήθελαν για τον τίτλο. Η αναμέτρηση του Φοίνικα με τον Παναθηναϊκό στιγματίστηκε από το επεισόδιο του Ρανγκέλ με τον Μπράουν.  

Η ομάδα της Σύρου επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-2 (25-17, 21-25, 18-25, 25-18, 17-15). Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 2-1 σετ, αλλά οι «νησιώτες» έκαναν την ανατροπή, νίκησαν με 3-2, και απέκτησαν προβάδισμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στη Λίγκα του βόλεϊ. Η αναμέτρηση είχε πολλές διακυμάνσεις και η νίκη κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Οι Συριανοί ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν.  

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο. Οταν ο Θανάσης Πρωτοψάλτης πανηγύρισε ένα μπλοκ του Αλέξανδρου Ράπτη, ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος εκνευρίστηκε. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν ο Λούκας Ρανγκέλ έφτυσε τον Αντρέ Μπράουν από την ομάδα του Φοίνικα.  

• Σε ηλικία 52 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μικέλε Πασινάτο, πρωταθλητής κόσμου το 1998, χτυπημένος από καρκίνο. Ο Πασινάτο ήταν 256 φορές διεθνής με την εθνική Ιταλίας. Από την επάρατο νόσο έφυγε από τη ζωή και ο Πιέτρο Μολντούτσι. Ηταν προπονητής σε Ραβένα, Πάρμα και Λατίνα, ενώ τα τελευταία χρόνια προπονούσε ομάδες της Ισπανίας.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή