Παναθηναϊκός: Πρόβλημα με τη νοοτροπία

Παναθηναϊκός: Πρόβλημα με τη νοοτροπία

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός είχε λίγες ευκαιρίες για να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα μια αποτυχημένη χρονιά στη διοργάνωση και χθες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει μία από αυτές, χάνοντας με κάτω τα χέρια στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις με 93-78.

Στην 34η και τελευταία αγωνιστική κι ενώ απομένουν ακόμη τα δύο εκτός έδρας εξ αναβολής ματς, με Ζενίτ (12/4) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (14/4), οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί κάνοντας το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι. Παρουσιάστηκαν κάκιστοι αμυντικά, και χωρίς διάθεση και μαχητικότητα, απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλές απουσίες, έπεσαν στο 11-21 στη βαθμολογία.

Η Ζαλγκίρις (17-17) έχοντας μεγάλη ευστοχία στα δίποντα (15/18) στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +15 (29-14) στο 11΄ αλλά το «τριφύλλι» με τους Νέντοβιτς και Χεζόνια κατάφερε να τη μειώσει γρήγορα στο -3 (33-30) στο 14΄ και να τη «κλείσει» στο -5 λόγω των οκτώ σερί πόντων του Λεκαβίτσιους. Οι υποσχέσεις όμως δεν… διατηρήθηκαν στην τρίτη περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι με ένα σερί 10-0, σε συνδυασμό με το μπλακ άουτ των δύο άσων του Παναθηναϊκού, κυριάρχησαν με εύκολα καλάθια και από κει και πέρα μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το ματς. Ενδεικτικά είναι και τα λόγια του Οντεντ Κάτας: «Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Για 40 λεπτά δεν είχαμε συγκέντρωση και ενέργεια στην άμυνα. Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον τρόπο που παίξαμε».

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Σίλερ): Γουόκαπ 18 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπλάζεβιτς 7, Λεκαβίτσιους 20 (3/5 τρίποντα), Γκαρίνο 8 (2), Γιανκούνας 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λουκοσιούνας 6 (2), Ρουμπσταβίτσιους 2, Γκέμπεν 8, Γιοκουμπάιτις 10 (1/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Βαστούρια 1, Γκριγκόνις 6 (1/5 τρίποντα, 5 ασίστ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κάτας): Μακ 4 (6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπαγιάννης 2, Μποχωρίδης 6 (1), Ογκαστ 9 (1), Παπαπέτρου 9 (1/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Χεζόνια 8 (2), Κασελάκης, Νέντοβιτς 17 (4/5 τρίποντα, 5 λάθη), Γουάιτ 3 (1), Μήτογλου 6 (3/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπεντίλ 13 (0/1 δίποντο, 3/3 τρίποντα, 4/4 βολές), Σαντ Ρος 1.

Στα υπόλοιπα χθεσινά αποτελέσματα: ΤΣΣΚΑ – Βιλερμπάν 88-70, Φενέρ – Ρεάλ Μ. 67-93, Αλμπα – Ερυθρός Αστέρας 81-58.

Την παρουσία τους στην τελική οκτάδα εξασφάλισαν οι Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι, Φενέρ, Μπάγερν και Ρεάλ που νίκησε χθες τη Φενέρ. Πλεονέκτημα για την άλλη θέση έχει η Ζενίτ, που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός (15-17) καλείται απόψε (21.00, ΣΕΦ) να κλείσει τη σεζόν με νίκη κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης, τη Χίμκι, ώστε να βελτιώσει τη θέση του στην τελική κατάταξη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποκάλυψε πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Απόψε επίσης παίζουν: Ζενίτ – Μακάμπι, Μιλάνο – Εφές, Μπαρτσελόνα – Μπάγερν. 

Εκλογές ΕΟΚ: «πυρά» από Φασούλα – Λιόλιο

Για παράνομες, καταχρηστικές και εκτός κάθε λογικής ενέργειες κατηγορεί τον Γιώργο Βασιλακόπουλο η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα, εν αναμονή της σημερινής απόφασης του Πρωτοδικείου για τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης που θα οδηγήσει την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης σε εκλογές. Η προσωρινή συμμαχία των παρατάξεων Φασούλα – Λιόλιου στηρίζει την υποψηφιότητα του Φάνη Χριστοδούλου, ενώ η προηγούμενη διοίκηση τον κ. Βασιλακόπουλο. «Ο κύριος Βασιλακόπουλος δεν ήθελε να κάνει εκλογές. Ο κύριος Βασιλακόπουλος παρανόμησε. Αυτός κι εκείνοι που τον στηρίζουν. Εγώ θα σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου. Να πηγαίνουμε με τις νόμιμες διαδικασίες» τόνισε, μεταξύ άλλων, στον Sport Fm χθες ο Β. Λιόλιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή