Βασίλης Σεβαστής: «Εφυγε» στα 72 του νικημένος από τον κορωνοϊό

Βασίλης Σεβαστής: «Εφυγε» στα 72 του νικημένος από τον κορωνοϊό

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Σεβαστής, ο άνθρωπος που από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα άφησε τη σφραγίδα του στον κλασικό αθλητισμό της Ελλάδος. 

Ο παλαιός πρωταθλητής του δεκάθλου δεν κατάφερε να βγει νικητής στον κρισιμότερο αγώνα της ζωής του με αντίπαλο τον νέο κορωνοϊό.  

Ο Βασίλης Σεβαστής εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στα μέσα του Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στο ΣΕΓΑΣ όπου ήταν υποψήφιος για τη θέση του εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Παρόλο που νοσηλευόταν στην εντατική εξελέγη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ηνία της Ομοσπονδίας τα ανέλαβε το 1997 και δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος για το Δ.Σ. διότι είχε υπερβεί το 70ό έτος και είχε πάνω από τρεις προεδρικές θητείες στο ενεργητικό του.      

Ως αθλητής, το 1971 αναδείχθηκε «χρυσός» στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Σμύρνη, και το 1972 κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην ίδια πόλη. 

Το 1969 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού όπου ήρθε 19ος με 6.120 βαθμούς. Βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο δέκαθλο με 7.043 β. το 1970, και 7.312 το 1972. Από το 1980 μέχρι και το 1993 διετέλεσε προπονητής και τεχνικός σύμβουλος.  

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας του και να αφιερώσει στη μνήμη του το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 Παίδων – Κορασίδων.  

Κι άλλη απώλεια

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο προπονητής ρίψεων Μανώλης Μανωλόπουλος. Ανέδειξε σωρεία πρωταθλητών Ελλάδος, κάποιοι εκ των οποίων διακρίθηκαν σε διεθνές επίπεδο.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή