Συνεχίζεται η «ακυβερνησία» στο ελληνικό μπάσκετ

Συνεχίζεται η «ακυβερνησία» στο ελληνικό μπάσκετ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «σίριαλ» νομιμοποίησης της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ από τη Δικαιοσύνη πήρε παράταση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (12/4), καθώς το Πρωτοδικείο δεν αποφάσισε για την αποδοχή ή όχι των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου, ζητώντας την αντικατάσταση των Γιώργου Βασιλακόπουλου και Αριστείδη Γολέμη. Το αποτέλεσμα των δύο διαφορετικών ψηφοφοριών για τη συγκρότηση σε Σώμα της προσωρινής διοίκησης, η οποία θα πρέπει να επιμεληθεί των επικείμενων εκλογών, μέχρι τις 31 Μαΐου, ανάγκασε την πρωτοδίκη να μην αποφασίσει στο προηγούμενο 48ωρο, όπως είχε προαναγγείλει, μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων. 

Η νέα μετάθεση της δικαστικής απόφασης συνεχίζει κατ’ ουσίαν τη διοικητική «ακυβερνησία» στην ΕΟΚ. Μπορεί να υπάρχουν δύο προσωρινές διοικήσεις από τις ψηφοφορίες, αλλά καμία δεν μπορεί να λειτουργήσει και να ασκήσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, αν δεν υπάρξει δικαστική επικύρωση. 

Kαι οι δύο προσωρινές διοικήσεις έχουν υποστηρίξει ότι η διαδικασία που ακολούθησαν στις διαφορετικές ψηφοφορίες τους ήταν νόμιμη και κυρίως ότι είχαν απαρτία από τα 21 μέλη που είχε προτείνει το Πρωτοδικείο, πριν από μία εβδομάδα.

Στην πρώτη ψηφοφορία είχε αποχωρήσει η πλευρά της πρώην διοίκησης της ΕΟΚ και συνεχίστηκε από τις παρατάξεις Λιόλιου και Φασούλα που είχαν ψηφίσει τον Φάνη Χριστοδούλου για την προεδρική θέση, ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο τα μέλη της απελθούσης διοίκησης και είχαν εκλέξει πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. 

Ολα ανοικτά

Αμφότερες, οι προσωρινές διοικήσεις, αναμένουν την απόφαση του Πρωτοδικείου και καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα παράταση στη δικαστική απόφαση.

Από τα 21 άτομα που είχε επιλέξει το Πρωτοδικείο για την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, έχουν παραιτηθεί οι Σωτήρης Κολοσούσας, Νίκος Φιλίππου και Γιάννης Αλεξόπουλος, έχοντας αντικατασταθεί από τους Μιχάλη Βακαλόπουλο, Γιάννη Καλαϊτζάκη και Δημήτρη Ρόζη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή