Ολυμπιακός: Στέψη με νίκη (3-1) στο «αιώνιο» ντέρμπι

Ολυμπιακός: Στέψη με νίκη (3-1) στο «αιώνιο» ντέρμπι

4' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του πανηγύρισε και μαθηματικά ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 3-1 τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague. Στην πρώιμη κατάκτηση του τίτλου συνέβαλε και η νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη, που αύξησε την διαφορά των «ερυθρολεύκων» στο + 22  από τους Θεσσαλονικείς.

Η «στέψη» έγινε με ανατροπή καθώς οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο σκορ με πέναλτι του Μακέντα στο 31΄μετά από ανατροπή του από τον Σεμέδο, όμως ο Χασάν με δυο γκολ (45΄+3΄, 73΄) και ο Μπρούμα στο 90΄+7΄ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Ο Αιγύπτιος πήρε την θέση του Μπα στο 36΄ που τραυματίστηκε με συνέπεια ο Μαρτίνς να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χολέμπας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Διούδη για να κάνει το 1-1. Στο 73’ πέτυχε το γκολ που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων ενώ προηγουμένως στο 66΄, ο Παναθηναϊκός είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πούγγουρα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Διούδης βγήκε στην επίθεση σε ένα κόρνερ, η μπάλα χάθηκε, ο Μπρούμα έφυγε στην κόντρα και σε κενή εστία έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπα (36΄Χασάν), Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Aνδρούτσος, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68΄Καμαρά), Φορτούνης (68΄Μπρούμα), Μασούρας (90΄Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ (46΄Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Βέλεθ, Μαουρίσιο (77΄Ιωαννίδης), Νιάς, Βιγιαφάνιες (84΄Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (79΄Αϊτόρ), Μακέντα (83΄Ενγκμπαγκοτό).

Πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο «διπλό» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας με 1-3 του Αρη και μπήκε ξανά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης, πιάνοντας στην τρίτη θέση τον ΠΑΟΚ, που έμεινε στο 1-1 στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, αυτές δεν φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς απέναντι του βρέθηκε ο χειρότερος φετινός Άρης. Κάνοντας ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε με 3-0, η Ένωση έβγαλε αντίδραση μετά τις ήττες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ φτάνοντας έτσι στο -3 από τον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 10’. Ο Λόπες προσπάθησε να μπει στην αντίπαλη περιοχή και ο Ροζ τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το VAR το επικύρωσε και ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.  Ο Αρης ανέβασε την απόδοση του αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που στο 28΄ έφτασε σε νέο γκολ, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Ανσαριφάρντ τροφοδότησε τον Σιμάνκι, ο Πολωνός έσπασε» την μπάλα στον Βασιλαντωνόπουλο που επέστρεψε στην 11αδα μετά τον περασμένο Δεκέμβρη και αυτός εύκολα έγραψε το 0-2. Στο 39΄ οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε νέο πέναλτι. Ο Γαλανόπουλος προσπάθησε να σουτάρει εντός μεγάλης περιοχής, ο Ροζ έπεσε να διώξει, βρίσκοντας πρώτα την μπάλα και στη συνέχεια τον διεθνή παίκτη της ΑΕΚ. Ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ εξέτασε τη φάση, έδωσε την παράβαση και ο Ανσαριφάρντ σκόραρε από τα έντεκα βήματα. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο ματς τον Μάνο στη θέση του Μπρούνο Φελίπε, βάζοντας στο πλάι τον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός στο 56΄από ασίστ του Μάνου μείωσε σε 3-1 και παρά το γεγονός πως η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι μέχρι το τέλος ήταν μεγάλη, δεν καρποφόρησε.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στην Τρίπολη με τον Σβιντέρσκι (56΄), αλλά ο Αστέρας «απάντησε» αμέσως με τον Μουνάφο (65΄) και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, αφού δύο φορές (5΄, 22΄) ο Σβιντέρσκι, είδε την μπάλα σε προσπάθειες του να σταματά στο δοκάρι των γηπεδούχων, οι οποίοι σκόραραν σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες τους στο ματς, με κόντρα σε τάκλιν του Ουάρντα.

«Ανάσα» για Λάρισα

Στα πλέι άουτ, η Λάρισα πήρε «βαθιά ανάσα» στην υπόθεση παραμονή στη κατηγορία, με το εκτός έδρας 1-0 επί του Ατρόμητου.

Η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη νίκη των «βυσσινί» στην έδρα της ομάδας του Περιστερίου και με αυτή άφησαν τον Παναιτωλικό στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μανουέλ Στίφλερ στο 41ο λεπτό.

Ο Βόλος αναδείχθηκε νικητής με 3-1 στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Μόλις στο 13΄ ο Βόλος προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ριένστρα (3)΄και Μπουένο (πέν.) Οι Αγρινιώτες μείωσαν στο 36΄ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Βέργος, αλλά στο 42΄ ο Μήτογλου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στην ομάδα της Μαγνησίας.

Στη Ριζούπολη, Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ ήρθαν ισόπαλοι (0-0), με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να απομακρύνεται από τις τελευταίες θέσεις καθώς βρίσκεται πλέον στο +6 από τον ΟΦΗ. Από τη μεριά τους, οι Κρητικοί βρίσκονται στη 12η θέση με 24 βαθμούς και είναι στο +3 από τον Παναιτωλικό.

Αύριο (19.30) ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται την Λαμία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πλέι οφ (3η αγωνιστική)

  • Αρης – ΑΕΚ 1-3
  • Αστέρας Τριπ. – ΠΑΟΚ 1-1
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1

Πλέι άουτ (3η αγωνιστική)

  • Βόλος – Παναιτωλικός 3-1
  • Απόλλων Σμ. – ΟΦΗ 0-0
  • Ατρόμητος – ΑΕΛ 0-1
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία (12/4 -19.30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ/ΑΓ./ΒΑΘΜ.

  1. Ολυμπιακός/29/76
  2. Αρης/29/54
  3. ΠΑΟΚ/29/51
  4. ΑΕΚ/29/51
  5. Παναθηναϊκός/29/49
  6. Αστέρας Τρ./29/44

—————————

  1. Βόλος/29/38
  2. ΠΑΣ Γιάννινα/28/34
  3. Απόλλων Σμ./29/30
  4. Ατρόμητος/29/29
  5. Λαμία/28/27
  6. ΟΦΗ/29/24
  7. ΑΕΛ/29/23
  8. Παναιτωλικός/29/21

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πλέι οφ (18/4)

  • Παναθηναϊκός – Αρης (15.00)
  • ΑΕΚ – Αστέρας Τριπ. (17.15)
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός – (19.30)

Πλέι άουτ (17/4)

  • ΟΦΗ – Ατρόμητος (15.00)
  • Παναιτωλικός – Απόλλων Σμ. (17.15)
  • Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)
  • Λαμία – ΑΕΛ (19/4-19.30)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή